Propagandă pentru referendum la orele de religie. Mesajul unui preot din Sibiu: ”Nu cedați!”

×
Codul embed a fost copiat

Mai multe anchete, au fost demarate de inspectorate în şcoli, după ce au apărut situaţii de propagandă pentru referendum, în timpul orelor de religie, sau la şedinţele cu părinţii.

În Braşov, o profesoară este acuzată că le-a împărţit pliante elevilor şi le-a cerut să îi convingă pe părinţi să voteze pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

În plus, susţin elevii, ea ar fi comparat homosexualitatea cu zoofilia şi pedofilia. Iar într-o localitate din Iaşi, părinţii spun că au fost puşi de învăţători să semneze pe o listă că merg la vot.

La ora de religie, dascălul le-a adus copiilor afişe prin care erau chemaţi la referendum şi îndemnaţi să voteze. În plus, profesoara, povestesc elevii, le-a spus să îşi convingă şi apropiaţii să vină la vot. Iar când adolescenţii au avut un punct de vedere diferit, profesoara i-ar fi mustrat.

Elevii au dus pliantele acasă şi le-au spus părinţilor că profesoară de religie le-a cerut să îi convingă pe adulţii din familie să meargă la vot căci doar aşa, din spusele dascălului, apără copiii României.

Pentru că a încălcat legea educaţiei şi principiul libertăţii de gândire şi al independenţei față de ideologii, dogme religioase şi doctrine politice, profesoara a primit avertisment scris de la superiorii ei. Profesoara de religie este soţie de preot, iar materialele le-a primit de la biserică, susţin surse din anchetă.

Ion Negril, inspector Școlar General Adjunct: ”În şcoală nu se face nici un fel de prozelitism, nu se fac acţiuni politice, şcoala este şcoala şi se respectă metodologia. Afişele respective nu sunt material didactic, nu aveau ce să caute la nivelul claselor.”

Se face anchetă şi la o şcoală din Voineşti, Iaşi, după ce mai mulţi părinţi au povestit că dascălii au împărţit liste cu tabele nominale pe care să le semneze părinţii că vor merge la vot.

Sabina Manea, purtător de cuvânt ISJ Iaşi: "După semnalul primit chiar de la dvs, în cursul dimineţii colegii mei s-au deplasat la faţa locului şi vă pot spune că a început o anchetă disciplinară "

Reporter: Învăţătorii au împărţit liste?
Mama: Da...prin care au semnat dacă sunt sau nu de acord cu schimbarea legii.
Reporter: Şi au semnat?
Mama: Da..majoritatea, chiar sută la sută cei de aici de la şcoală.

Părinte: Aţi semnat şi pe nişte liste?
Părinte: Exact, da.
Reporter: Aţi fost îndemnată şi să mergeţi la vot?
Reporter: Da.

Astfel de mesaje sunt promovate şi de preoţi. La o biserică din Sibiu, de exemplu, un preot a avut un discurs cu nuanţe discriminatorii, spun credincioşii.

Preot Sibiu:" Homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți și tot ei sunt victimele? Nu faceți nici un compromis, nu cedați absolut nimic, sunt şi ei oameni adevărat, nu-i urâţi, nu-i bateţi, nu-i înjuraţi! Dar nu acceptați să vă calce în picioare valorile și principiile. Vrem să vină vremurile acelea în care vom fi obligați prin lege (chiar dacă nu vrem) să cununăm bărbat cu bărbat și femeie cu femeie?”

Contactat telefonic, preotul bisericii din Sibiu spune că nu are ce să-şi reproşeze şi că nu a făcut altceva decât să le prezinte oamenilor poziţia Bisercii Ordodoxe față de acest referendum. Superiorii lui au declarat că fiecare preot este liber să-şi exprime părerile.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citește și...
Horoscop 25 septembrie 2022, cu Neti Sandu. „Bani picați din cer” pentru o zodie
Horoscop 25 septembrie 2022, cu Neti Sandu. „Bani picați din cer” pentru o zodie

Horoscop 25 septembrie 2022, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi cu bucurii. Un gest, o vorbă bună, un cadou, sunt lucruri simple pe care le putem face ca să ne demonstrăm dragostea, recunoştinţa faţă de ceilalţi. 

Doi tineri ucraineni s-au rătăciţi în munţii Maramureşului. Mama lor a cerut ajutorul Crucii Roşii
Doi tineri ucraineni s-au rătăciţi în munţii Maramureşului. Mama lor a cerut ajutorul Crucii Roşii

O femeie din Ucraina a solicitat sprijinul Crucii Roşii spunând că cei doi copii ai săi s-au rătăcit în munții Maramureșului.  

Litoralul românesc este încă plin de turiști. Este perioada în care peștele din Marea Neagră este extrem de gustos
Litoralul românesc este încă plin de turiști. Este perioada în care peștele din Marea Neagră este extrem de gustos

Deși suntem aproape de finalul lunii septembrie, iar temperaturile nu sunt foarte ridicate, litoralul rămâne un miraj.    

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.