Propagandă pentru referendum la orele de religie. Mesajul unui preot din Sibiu: ”Nu cedați!”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 20 Septembrie 2018 19:31
Categorie: Actualitate

Mai multe anchete, au fost demarate de inspectorate în şcoli, după ce au apărut situaţii de propagandă pentru referendum, în timpul orelor de religie, sau la şedinţele cu părinţii.

În Braşov, o profesoară este acuzată că le-a împărţit pliante elevilor şi le-a cerut să îi convingă pe părinţi să voteze pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

În plus, susţin elevii, ea ar fi comparat homosexualitatea cu zoofilia şi pedofilia. Iar într-o localitate din Iaşi, părinţii spun că au fost puşi de învăţători să semneze pe o listă că merg la vot.

La ora de religie, dascălul le-a adus copiilor afişe prin care erau chemaţi la referendum şi îndemnaţi să voteze. În plus, profesoara, povestesc elevii, le-a spus să îşi convingă şi apropiaţii să vină la vot. Iar când adolescenţii au avut un punct de vedere diferit, profesoara i-ar fi mustrat.

Elevii au dus pliantele acasă şi le-au spus părinţilor că profesoară de religie le-a cerut să îi convingă pe adulţii din familie să meargă la vot căci doar aşa, din spusele dascălului, apără copiii României.

Pentru că a încălcat legea educaţiei şi principiul libertăţii de gândire şi al independenţei față de ideologii, dogme religioase şi doctrine politice, profesoara a primit avertisment scris de la superiorii ei. Profesoara de religie este soţie de preot, iar materialele le-a primit de la biserică, susţin surse din anchetă.

Ion Negril, inspector Școlar General Adjunct: ”În şcoală nu se face nici un fel de prozelitism, nu se fac acţiuni politice, şcoala este şcoala şi se respectă metodologia. Afişele respective nu sunt material didactic, nu aveau ce să caute la nivelul claselor.”

Se face anchetă şi la o şcoală din Voineşti, Iaşi, după ce mai mulţi părinţi au povestit că dascălii au împărţit liste cu tabele nominale pe care să le semneze părinţii că vor merge la vot.

Sabina Manea, purtător de cuvânt ISJ Iaşi: "După semnalul primit chiar de la dvs, în cursul dimineţii colegii mei s-au deplasat la faţa locului şi vă pot spune că a început o anchetă disciplinară "

Reporter: Învăţătorii au împărţit liste?
Mama: Da...prin care au semnat dacă sunt sau nu de acord cu schimbarea legii.
Reporter: Şi au semnat?
Mama: Da..majoritatea, chiar sută la sută cei de aici de la şcoală.

Părinte: Aţi semnat şi pe nişte liste?
Părinte: Exact, da.
Reporter: Aţi fost îndemnată şi să mergeţi la vot?
Reporter: Da.

Astfel de mesaje sunt promovate şi de preoţi. La o biserică din Sibiu, de exemplu, un preot a avut un discurs cu nuanţe discriminatorii, spun credincioşii.

Preot Sibiu:" Homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți și tot ei sunt victimele? Nu faceți nici un compromis, nu cedați absolut nimic, sunt şi ei oameni adevărat, nu-i urâţi, nu-i bateţi, nu-i înjuraţi! Dar nu acceptați să vă calce în picioare valorile și principiile. Vrem să vină vremurile acelea în care vom fi obligați prin lege (chiar dacă nu vrem) să cununăm bărbat cu bărbat și femeie cu femeie?”

Contactat telefonic, preotul bisericii din Sibiu spune că nu are ce să-şi reproşeze şi că nu a făcut altceva decât să le prezinte oamenilor poziţia Bisercii Ordodoxe față de acest referendum. Superiorii lui au declarat că fiecare preot este liber să-şi exprime părerile.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO
Klaus Iohannis
ONG care luptă pentru drepturile copiilor cu autism, plângere împotriva lui Iohannis la CNCD
Amendă record pentru un șofer de 23 de ani, din Galați. Ce a făcut la volan
Cutremur marți seară, în România, al şaptelea din luna decembrie
Mii de militari vor fi puși în stare de alertă în Marea Britanie
Persoanele cu handicap grav vor beneficia de pensie mai devreme
Comisia Europeana, despre OUG privind amnistia și grațierea: ”Au stârnit îngrijorare”
Anca Pop, Instagram
Coincidență sinistră. Ultima imagine postată de cântăreața Anca Pop și mesajul ei
CAMERA ASCUNSĂ. Comerț cu porci în zonele afectate de pestă: ”Nu mai e poliție aici”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a prăbușit în Dunăre mașina în care era Anca Pop
Furnizarea agentului termic, întreruptă în Capitală. Zonele afectate
A încercat să plece fără a plăti cu cumpărături de 2000 de lei. Ce avea în coș
Descoperire șocantă făcută într-o casă din Brașov cuprinsă de incendiu