Promisiunile sfidatoare ale autoritatilor in cazul maidanezilor. O capitala europeana mai periculoasa ca o padure din munti

×
Codul embed a fost copiat

Din pacate, tragediile in care oamenii pot cadea victimele maidanezilor se inmultesc in Bucuresti. Dar, in ciuda acestui fapt, autoritatile locale paseaza raspunderea intr-un mod rusinos, crezand ca, daca nu iau masuri, totul va trece de la sine.

De ani intregi, alesii Capitalei nu reusesc sa rezolve problema cainilor maidanezi, desi au bani si legi la dispozitie.

Imediat ce au aflat de tragedie, autoritatile capitalei au intrat in silentio stampa. Anul trecut, cand a fost ucis Ionut, primarul Capitalei a plans, si-a scuzat neputinta in gestionarea problemei maidanezilor, si a apelat la compasiunea cetatenilor.

Si cu plansul au ramas si bucurestenii. Primarul s-a lamentat ca nu are lege, pentru a strange si eutanasia cainii. Asa ca legea a fost votata, iar edilii s-au laudat ca incep sa adune masiv cainii din oras. Inevitabil, promisiuni peste promisiuni.

Joi, autoritatile au anuntat ca din Bucuresti au fost stransi peste 10 mii de caini, din care eutanasiati au fost 2 mii, iar 6 mii au fost adoptati. Iar in Capitala se estimeaza ca sunt in jur de 65 de mii de comunitari.

Citește și
Ionut Anghel
Ancheta privind moartea lui Ionut, baiatul ucis de maidanezi, finalizata. Niciun cuvant despre fundatia Caleidoscop
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Ritmul de strangere este insa foarte lent, asa ca oamenii sunt muscati si chiar ucisi. Si mai aberant este ca primaria Capitalei a negociat si parafat contracte cu diverse firme de hingheri, despre care presa a scris ca au angajat de la barmani si ospatari pana la diversi muncitori fara experienta in lucrul cu animalele.

Iar contractele presupun bani mai multi, de la bugetul Capitalei. Astazi, cainii se plimba stingheri prin parcuri dar si pe langa scoli si gradinite, adica exact locurile unde oficialii au anuntat ca sunt prioritare. Sunt zone cu multi copii, in care n-ar trebui sa existe animale. Intr-un tarziu, la primaria capitalei reprezentantii ASPA au iesit cu declaratii.

Oficialii ASPA promit ca de obicei un ritm alert de strangere a maidanezilor si ii linistesc pe bucuresteni. Revoltatoare este si atitudinea relaxata a celor de la Administratia Domeniului Public de la sectorul doi, in care s-a petrecut nenorocirea.

" - Luni dimineata sa veniti si il gasiti pe domnul director. Nu vine in weekend, daca nu se intampla ceva.
- Pai s-a intamplat, a murit o femeie
- Luni incercati.
- Tot domnul Lemnaru este director?
- Dansul e directorul mare"

Femeia muscata de maidanezi a fost gasita in acelasi sector in care a fost ucis si Ionut, anul trecut. Cristian Lemnaru, seful Administratiei Domeniului Public al sectorului 2 a fost dus atunci la audieri si a sustinut ca nu se simte vinovat cu nimic, pentru ca tragedia nu a avut loc pe un teren al ADP, ci pe unul privat. Am fi vrut sa aflam ce va spune de aceasta data directorul Lemnaru, pentru ca incidentul de ieri s-a petrecut pe un teren care tine de ADP-ul de sector.

"Brambureala in gestionarea maidanezilor tine si de modul in care e administrat domeniul public in capitala. Parculetele dintre blocuri apartin sectorului doi, iar tragedia a avut loc pe un astfel de spatiu verde. Iar strangerea cainilor este strict apanajul primariei Capitalei. Teoretic primaria sectorului 2 nu are atributii in strangerea cainilor, dar are un centru veterinar in subordine", explica corespondentul "Romania, te iubesc", Rares Nastase.

In loc de raspunsuri la sector, am fost directionati la primarie, la biroul de presa al edilului Neculai Ontanu. Unde am fost tratati tot cu refuzuri.

Oficial reprezentantii primariei sectorului 2 nu vor sa comenteze incidentul. Neoficial insa ne-au transmis ca ca nu se simt vinovati si asta pentru ca, spun ei, nu poarta responsabilitatea celor 3 caini. Animalele au fost microcipate si sterilizate la centrul veterinar al sectorului, dar nu li s-a oferit un adapost, asa ca nimeni nu stie ca s-a intamplat dupa aceea cu ele.

E un ping-pong rusinos, un tablou aberant in care primariile de sector investesc fonduri generoase in dotarea politiei comunitare. Ai carei lucratori ar putea sa faca sesizari privind haitele din parcuri, pentru ca intra in categoria aspecte cu potential pericol, la fel cum ar fi o grupare de talhari violenti. Iar la Primaria Generala si la cele de sector sunt in total 7 structuri de politie comunitara.

Bucurestenii primesc promisiuni si asista pasibili la pasarea raspunderii. O situatie halucinanta in care oficialii se spala pe maini si ne sfideaza in fata. Vorbim de o capitala europeana in care parcul amenajat langa bloc a devenit mai periculos decat padurile din munti, unde traiesc salbaticiuni.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Seful ASPA:
Seful ASPA: "5000 de caini pe strazile Capitalei, la 31 martie". 9 caini capturati, dupa tragedia din parcul Obor

Razvan Bancescu, coordonatorul ASPA a declarat intr-o conferinta de presa ca fost capturati 9 caini din zona Obor, din Capitala, dupa ce o femeie a fost gasita decedata in parcul din apropiere, cu urme de muscaturi pe corp.

Ancheta privind moartea lui Ionut, baiatul ucis de maidanezi, finalizata. Niciun cuvant despre fundatia Caleidoscop
Ancheta privind moartea lui Ionut, baiatul ucis de maidanezi, finalizata. Niciun cuvant despre fundatia Caleidoscop

In cazul mortii lui Ionut, baiatul de 4 ani sfasiat de o haita de caini, toamna trecuta, langa Parcul Tei din Capitala, concluziile sunt cel putin revoltatoare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.