Proiect unic în lume, la București: Avion transformat în opera de artă. ”N-am văzut așa ceva în viața mea”

Ultima actualizare: 26-10-2020 10:06

În vremuri tulburi, câțiva tineri au încercat să aducă un strop de culoare. Și au reușit.

 

Au transformat un avion în operă de artă, cu ajutorul tehnologiei. Și și-au prezentat creația duminică seară, în Bucureşti, în fața unui public restrâns, din motive lesne de înțeles.

Dar au găsit o soluție pentru ca toți curioșii să se poată bucura de acest proiect inedit - unic în lume, după cum spun ei.

Spectacolul de lumini și sunete a fost pus în scenă în fuzelajul unui avion aflat într-un hangar ce aparține companiei Romaero Băneasa. Cei care au intrat în atmosferă au fost cuceriți pe loc.

Mihai-Alexandru Hash, vlogger: "Este cel mai luminos avion în care am fost în viața mea. E grozav, n-am văzut așa ceva în viața mea, ca și operă de artă este super interesant și senzația pe care ți-o dă, starea în care te bagă... se vede că e munca unui artist".

Cu siguranță, partea cea mai apreciată de către cei care au pășit în interiorul acestui Boeing 737 este jocul de lumini. Pentru acesta, artiștii au folosit în total 400 de metri liniari de leduri.

"Este o experiență extraordinară, ești cumva separat de lumea de afară. Pare că tot restul lumii a încetat să existe".

"-E foarte dubios, dar e frumos. Inedit, nu s-a mai făcut până acum.
-Ce senzație îți dă?
-E puțin amețitoare
".

Din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei, puțini au fost cei care au avut ocazia să se bucure de show-ul care îmbină arta cu tehnologia.

 

Spectacolul va fi prezentat și pe internet

 

Sorina Topceanu, cofondator platforma de new media art: "Este un exemplu al obiectivului nostru de a aduna artiști din diverse domenii, cum ar fi realitatea augumentată, artificială, proiecții video. Este o instalație la care au fost implicate 5 echipe de artiști, unică în lume".

Organizatorii speră să aducă proiectul în fața publicului larg în primăvara anului viitor, la a doua ediție a Festivalului de Artă și Tehnologie RADAR.

Dar, până atunci, curioșii pot gusta din spectacol pe internet - pentru că, în această săptămână, va fi făcută o prezentare pe o rețea socială.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO