Prognoza meteo 9-22 noiembrie. La jumătatea lunii vin ploile

Vremea
Pro TV

Prognoza meteo 9-22 noiembrie. Regimul termic prognozat de meteorologi va înregistra variaţii importante în cea mare parte a ţării, de la o săptămână la alta, atât pe parcursul zilelor, cât şi pe durata nopţilor.

 

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare după 12 noiembrie, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Banat
 

În Banat, în prima săptămână, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, iar media maximelor va fi între 11 şi 13 grade, în timp ce minimele vor oscila între 3 şi 5 grade.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic va marca o scădere, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea până în jurul a 8 grade, iar minimele se vor situa în general între -1 grad şi 2 grade.

Citește și
soare
Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Ce ne așteaptă în weekend
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 12 noiembrie.

Crișana
 

În Crişana, în prima zi a intervalului de prognoză, media maximelor termice se va situa în jurul a 13 grade, iar cea a minimelor va fi de 3 - 4 grade.

A doua zi valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 3 grade, dar cele minime nu se vor modifica semnificativ.

Ulterior, până la finalul primei săptămâni, mediile termice nu vor avea variaţii importante, dar în cea de-a doua săptămână se va răci, astfel încât, în ultimele zile de prognoză, media maximelor se va situa în general între 5 şi 7 grade, iar minima va fi în jurul a zero grade.

Trecător, va ploua slab, izolat în prima săptămână şi posibil local, în cea de-a doua.

Transilvania
 

În Transilvania, regimul termic va marca o scădere treptată, de la o medie a maximelor termice de 13 grade în prima zi de prognoză, până în jurul a 6 grade în ultimele, respectiv de la o medie a minimelor termice de 1 - 3 grade în prima săptămână, până în jurul a -2 grade în cea de-a doua.

Pe arii restrânse vor fi posibile burniţe în prima săptămână şi ploi slabe în următoarea săptămână.

Maramureș
 

În Maramureş, maximele termice vor fi în scădere treptată în cea mai mare parte a intervalului, de la 13 - 14 grade, în prima zi, până în jurul a 6 grade spre finalul intervalului de prognoză.

Media temperaturilor minime va depăşi uşor zero grade în prima săptămână, iar în cea de-a doua va coborî sub pragul de îngheţ şi se va situa în general între -1 grad şi -3 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în cursul săptămânii viitoare.

Moldova
 

În Moldova, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere treptată şi aproape constantă în prima săptămână de prognoză, astfel încât media regională a acestora va coborî de la 13 până spre 6 grade, dar se vor plafona la această valoare pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni.

Temperaturile minime vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă în primele nopţi, când media lor va fi de 4 - 6 grade, însă din 12 noiembrie vor scădea treptat, de la valori mediate de două grade spre valori negative, respectiv -2 grade în 17 noiembrie, după care vor avea doar mici variaţii în jurul valorii de zero grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi destul de mică pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, în general slabe cantitativ.

Excepţie va face sfârşitul primei săptămâni şi perioada 18 - 21 noiembrie când sunt semnale că se pot extinde ca arie.

Dobrogea
 

În Dobrogea, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de valori termice diurne în scădere, cu valori mediate regional ce vor porni de la 14 grade şi vor ajunge la 8 grade, iar acestea nu vor mai avea variaţii pe tot parcursul intervalului 15 - 22 noiembrie.

Nopţile vor fi destul de calde în cea mai mare parte a regiunii, pe fondul existenţei unui plafon noros în general persistent, sau a prezenţei ceţei, ceea ce va determina medii de 6 - 8 grade în intervalul 9 - 14 noiembrie, apoi vor scădea uşor, la valori mediate între două şi patru grade Celsius, în perioada 15 - 22 noiembrie.

Până în 12 noiembrie probabilitatea de precipitaţii va fi scăzută, vor fi doar ploi slabe sau burniţă pe spaţii mici, însă după această dată şi până la finalul intervalului există semnale că acestea vor fi în extindere.

Muntenia

 

În Muntenia, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate sau ceaţă mai ales în zonele joase de relief, condiţii în care, în prima săptămână de prognoză, regimul termic nocturn va fi unul plăcut, cu temperaturi peste cele specifice perioadei, mediate regional la valori de 4 - 6 grade.

În săptămâna a doua, minimele vor fi mai scăzute, mediate în jurul a zero grade.

Temperaturile maxime vor scădea treptat în intervalul 9 - 15 noiembrie, astfel că media acestora va coborî de la 14 la 8 grade, dar se vor stabiliza la această valoare pe restul perioadei până la final.

Ploi slabe şi pe arii restrânse se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului, doar între 18 şi 21 noiembrie vor fi probabil în extindere uşoară.

Oltenia
 

În Oltenia, vremea se va menţine închisă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar în prima săptămână şi valorile termice diurne vor marca o scădere, de la medii ale maximelor de 13 până la 9 grade, însă în cea de-a doua nu vor mai varia semnificativ, se vor situa între 7 şi 9 grade.

Minimele nopţilor vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în intervalul 10 - 15 noiembrie, cu medii de 4 - 6 grade, după care vor marca şi acestea o scădere, astfel că vor fi valori de 0 - 1 grad.

Regimul pluviometric va fi deficitar până în 17 noiembrie, cu ploi puţine şi slabe cantitativ, iar până la finalul prognozei va creşte probabilitatea de ploaie pe suprafeţe mai mari.

La munte

 

La munte, în prima săptămână, vremea se va răci, iar media maximelor va scădea de la 11- 12 grade în prima zi, până la 3 grade în weekend.

Minimele vor fi în medie între două şi patru grade Celsius, în primele zile, şi vor scădea sub zero grade în ultimele.

În cea de-a doua săptămână, maximele vor fi cuprinse în general între 0 şi 4 grade, iar minimele aproximativ între -6 şi -2 grade.

După data de 12 noiembrie, trecător vor fi precipitaţii slabe, izolat la început, apoi posibil local.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
Vremea azi, 9 noiembrie. ANM anunță cod galben în mai multe județe
Vremea azi, 9 noiembrie. ANM anunță cod galben în mai multe județe

Astăzi, la deal și la munte, găsim vreme frumoasă și temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. În schimb, în zonele joase, ziua începe cu înnorări, multă ceață, poate și burniță, dar mai târziu se arată și soarele.

Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Ce ne așteaptă în weekend
Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Ce ne așteaptă în weekend

Prognoza meteo 7 noiembrie 2020. Ziua de sâmbătă ne aduce vreme bună, dar după ce se risipește ceața matinală.

Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Când se va schimba vremea
Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Când se va schimba vremea

Prognoza meteo 26 octombrie - 8 noiembrie. După o perioadă de câteva zile în cursul acestei săptămâni, când valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal, după data de 31 octombrie va urma o răcire accentuată.

Vremea azi, 23 octombrie 2020. Prognoza meteo în București și în țară
Vremea azi, 23 octombrie 2020. Prognoza meteo în București și în țară

Vineri, în primele ore, se anunţă ceaţă în Oltenia, Transilvania şi Moldova, însă peste zi vom avea vreme frumoasă şi caldă pentru această dată.

Vremea azi, 18 octombrie. Prognoza pentru București și țară. Vântul suflă tare, maxime de 18 grade
Vremea azi, 18 octombrie. Prognoza pentru București și țară. Vântul suflă tare, maxime de 18 grade

Astăzi, atmosfera se răcoreşte peste tot, dar în special în regiunile intracarpatice. Pe-acolo, vin câteva ploi locale, iar, în zonă înaltă de munte, se anunţă ninsori. Vântul suflă tare atât regiunile joase cât şi pe creste, iar maximele nu trec de 18 gr

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar
UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar "marca o escaladare clară" din partea lui Putin

Un tir cu rachetă intercontinentală a Rusiei împotriva Ucrainei ar "marca o escaladare clară" din partea lui Vladimir Putin, a apreciat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.