Vremea azi, 18 octombrie. Prognoza pentru București și țară. Vântul suflă tare, maxime de 18 grade

Ultima actualizare: 18-10-2020 09:19

Astăzi, atmosfera se răcoreşte peste tot, dar în special în regiunile intracarpatice. Pe-acolo, vin câteva ploi locale, iar, în zonă înaltă de munte, se anunţă ninsori. Vântul suflă tare atât regiunile joase cât şi pe creste, iar maximele nu trec de 18 gr

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera însorită. Vântul prinde putere şi atinge viteze de până la 50 de km/h, iar maximele scad cu vreo 4...5 grade faţă de ieri.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, regăsim aceeaşi situaţie: soare în cea mai mare parte a zilei, puţini nori şi temperaturi în scădere, ce nu vor depăşi 17 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem vreme schimbătoare. Acum, dimineaţa, vin câteva ploi slabe în zonele joase, iar în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, o să ningă. Chiar dacă, din când în când, mai iese soarele, maximele se opresc la valori destul de modeste.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne aşteaptă o vreme închisă şi foarte rece pentru această perioadă. O să plouă în prima parte a zilei, însă înnorările persistă, iar cerul se limpezeşte de-abia la noapte. Şi pe aici scad temperaturile: la amiază, nu vor fi mai mult de 9...10 grade în termometre.

În ţinuturile vestice, soarele se arata trecător. În regiunile joase apar ploi locale, în timp ce, în zonă înaltă a Munţilor Apuseni, se anunţă ninsori. Atmosfera rămâne rece, iar maximele nu vor trece de 13 grade Celsius.

În Transilvania găsim tot vreme mohorâtă şi se răcoreşte simţitor. Şi pe aici o să plouă, iar vântul prinde putere la altitudini mari, unde va sufla cu peste 70 de km/h. Temperaturile au valori mult mai mici decât cele normale pentru mijlocul lui octombrie şi se opresc la 11 grade Celsius.

În Oltenia, se anunţă o zi plăcută. Avem atmosferă cu soare, iar vântul se înteţeşte din când în când. Maximele sunt mai generoase şi, la amiază, se vor atinge 16 grade Celsius.

Şi în ţinuturile sudice prindem vreme bună. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, iar temperaturile se situează în limitele normale pentru dată din calendar.

În Bucureşti, se face mai răcoare decât ieri. După-amiaza şi seara, vântul agită atmosfera cu viteze de până la 40 de km/h, iar maximele se opresc la 17 grade Celsius.

Şi la munte se răcoreşte. În Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se adună norii şi vin ploi locale. La altitudini de peste 1.400 de metri, o să ningă pe arii restrânse, iar în zonele de creastă, vântul va sufla cu rafale de peste 70 de km/h.

Luni se face şi mai răcoare. În vest, în nord şi în centru, norii se înmulţesc, însă ploi mai apar doar izolat. În Carpaţii Orientali va ninge slab, iar în centru şi în regiunile deluroase se va produce bruma.

Marţi, se menţine vremea răcoroasă. Scăpăm de ploi, dar vântul se mai înteţeşte pe creşte. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase se lasa ceaţa şi apare bruma.

Miercuri, vremea se încălzeşte uşor. Dimineaţa şi noaptea se menţin condiţiile de ceaţă şi de brumă, iar maximele ajung la 19 grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO