Profesoară de yoga la 100 de ani. Sfatul ei pentru cei care vor să aibă o viață fericită


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 12:41
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 08:40
Categorie: Stiri actuale

Vârsta reprezintă doar un număr atunci când faci ceea ce îţi place. Mai ales dacă este ceva care te ajută să te menţii într-o formă grozavă şi la o sută de ani.

Dovedește acest lucru o venerabilă doamnă de origine indiană, care încă predă lecţii de yoga, deşi peste câteva luni va împlini 101 ani.

Secretul ei? Stabilitatea emoţională şi bucuria de a trăi, care vin dintr-o viaţă închinată sportului şi meditaţiei, după cum povestește chiar ea.

Unele posturi reprezintă o provocare chiar şi pentru tineri. Dar această bunicuţă, în vârstă de o sută de ani, încă predă lecţii de yoga pentru avansaţi. Remarcabila centenară a făcut primii paşi în acest domeniu pe când era un copil, după cum povesteşte.

Tao Porchon-Lynch, profesoară de yoga: "Aveam şapte ani şi m-am dus pe o plajă din fostele colonii franceze din India. Am văzut nişte băieţi care făceau yoga şi mi-a plăcut, m-am gândit că vreau să fac şi eu ca ei."

Familia a încercat să o descurajeze şi i-a spus că nu este ceva ce se cuvine să facă o domnişoară. Însă nu a ascultat şi, de atunci, şi-a trăit viaţa luptând pentru a-şi vedea visurile devenite realitate.

Tao Porchon-Lynch, profesoară de yoga: "Toată viaţa am făcut ceea ce am crezut că e bine şi merită făcut. Acţionaţi, nu pierdeţi timpul ezitând."

În adolescentă s-a mutat în Statele Unite şi a început să predea yoga. De atunci nu s-a oprit. De altfel, este convinsă că yoga a ajutat-o să ajungă la această vârstă şi să-şi menţină energia şi flexibilitatea. Chiar dacă nu a fost scutită de neplăceri. Şi-a fracturat sholdul, dar tot yoga a ajutat-o să se recupereze. Cât despre spirit, pune mare pretz pe gândirea pozitivă.

Tao Porchon-Lynch, profesoară de yoga: "Când mă trezesc dimineaţa, mă uit la soare şi-mi spun: "Aceasta va fi cea mai bună zi din viaţa mea". Şi mereu am dreptate."

Pe lângă yoga, venerabila doamnă practică şi dans sportiv. A participat la competiţii de profil şi la show-ul "Americanii au talent".

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO Momentul în care o rachetă lovește o autostradă circulată de lângă Tel Aviv
Măsura luată de polițiștii din California pentru a nu mai deschide focul în mod greșit
Pățania unei femei care a vrut să aibă sprâncene mai pronunțate
VIDEO PROTVPLUS.RO