Procurorul Max Balasescu s-a laudat in fata unui inculpat ca poate face orice vrea cu dosarul sau
"In disjungerea asta, eu pot sa ma joc cum vreau", s-ar fi laudat procurorul Max Balasescu in fata unuia dintre invinuitii din dosarul vrajitoarelor.
Barbatul voia sa fie scos de sub urmarire penala si s-ar fi inteles cu Max Balasescu sa fie iertat, contra sumei de 300.000 de euro.
Insa toata afacerea s-a intors impotriva procurorului, care a fost arestat miercuri seara pentru 29 de zile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru Max Balasescu a fost poate noaptea cea mai neagra. A pasit pe acest culoar, cel al invinutitilor si al condamnatilor, incatusat .
A fost o premiera pentru procurorul judiciarist, care a aflat de la judecatorii curtii de Apel Bucuresti ca este arestat pentru luare de mita.
Balasescu ar fi cerut 300.000 de euro ca sa-l scoata din dosarul vrajitoarelor pe unul dintre inculpati, dar si sa ridice sechestrul asigurator, care fusese pus pe bunurile acestuia. Momentul a fost inregistrat de anchetatori.
Ca sa nu riste prea mult, Max Balasescu ar fi folosit intermediari, sustin cei de la DNA.
In toaleta acestei cladiri, procurorul Balasescu ar fi negociat cu intermediarul suma pe care sa o primeasca. 100.000 de euro, avans ca sa inchida un dosar penal.
Culmea este ca Max Balasescu stia de acum cateva saptamani ca este urmarit de procurorii anticoruptie.
Procurorul sef de la sectorul 4 al Capitalei i-ar fi spus ca DNA-ul ii monteaza tehnica de supraveghere in biroul sau.
Cert este ca cel care l-a informat, procurorul sef Mihai Betelie, a fost si el arestat pentru fapte de coruptie acum 2 saptamani.
Anchetatorii spun ca Max Balasescu a cerut sa primeasca banii in 30 de minute, ca sa fie sigur ca procurorii DNA nu au timp sa organizeze un flagrant.
Omul cu banii a intarziat, asa ca procurorul nu a mai venit la intalnire. L-a trimis insa pe intermediar sa ia banii, adica pe finul sau. Acesta din urma a fost prins in flagrant.
Instanta a tinut cont de argumentele procurorilor anticoruptie si a dispus arestarea lui Max Balasescu, desi anchetatorii nu l-au prins cand lua banii.