Procurorul general, despre modificarea legilor penale: ”Ar afecta substanțial activitatea”


Ultimul update: Joi 04 Aprilie 2019 17:48
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2019 17:22
Categorie: Stiri actuale
Augustin Lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a transmis Ministerului de Justiție observațiile formulate de procurorii din cadrul Ministerului Public cu privire la propunerile de modificare a legislației penale.

Este vorba despre propunerile de modificare a Codului Penal, a Codului de procedură penală, a Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, precum și a proiectului de act normativ privind contestația în anulare.

Conform unui comunicat al Parchetului, propunerile de modificare a legislației penale au fost formulate de Ministerul Justiției, fiind transmise participanților la un grup de lucru la care au luat parte și reprezentanți ai P.Î.C.C.J., la data de 22 martie 2019.

Procurorul general al României consideră că modificările propuse, pe de o parte nu reclamă intervenția legislativă de urgență, iar pe de altă parte, ”unele se îndepărtează de la efectele jalonate explicit prin deciziile Curții Constituționale”.

”Dacă aceste modificări ar intra în vigoare, ar afecta în mod substanțial activitatea de urmărire penala și implicit capacitatea de a trage la răspundere penală a celor care au săvârșit infracțiuni” - se mai arată în comunicat.

Iohannis a avertizat despre ”iminența unor noi ordonanțe de urgență”

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat, joi, de faptul că există discuții în spațiul public cu privire la iminența unor noi ordonanțe de urgență care să modifice codurile penale.

Într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, șeful statului a spus că pesediștii au atât de multe probleme penale încât ”se pare că sunt dispuși să riște chiar stabilitatea și viitorul României numai pentru a-și albi dosarele.”

Fără să pronunțe numele lui Liviu Dragnea, președintele a avertizat că ”n-ar fi de mirare ca mâine-poimâine să dea prin ordonanță de urgență că politicianul X este cinstit”.

Încă o dată, Iohannis a cerut PSD să nu emită o ordonanță de urgență de modificare a codurilor penale în această perioadă, până la organizarea referendumului pe justiție.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO