Olguta Vasilescu scapa de controlul judiciar, desi a publicat parti din dosarul DNA pe Facebook. Reactia primaritei Craiovei
Procurorii anticorupţie au cerut miercuri, fara succes, ca Olguta Vasilescu, primarita Craiovei, sa fie plasata sub control judiciar.
Anchetatorii i-au reprosat ca ar fi început o campanie de discreditare a unuia dintre martorii denuntatori. La randul ei, Olguta Vasilescu a afirmat ca si-a aparat astfel imaginea pe Facebook, dupa ce a fost catalogata drept betiva si hoata.
Lia Olguta Vasilescu a fost reclamata si miercuri la DNA de unul dintre denuntatorii din dosarul in care este judecata pentru luare de mita, spalare de bani si exercitarea influentei pentru a obtine foloase necuvenite.
Intre primarita Craiovei si tanarul presedinte al asociatiei de proprietari care a depus marturie impotriva ei, in scandalul reabilitarii fatadelor din spagi, se duce o lupta neobisnuita pe Facebook.
Olguta Vasilescu a publicat cateva documente din dosar - spun procurorii - cu intentia de a-l discredita pe martor, dar si de a-i face pe simpatizantii ei sa il injure si chiar sa il ameninte. Edilul spune ca nu a facut altceva decat sa raspunda unor atacuri lipsite de eleganta"
Olguta Vasilescu: "Becheru s-a activat mediatic si m-a facut betiva, infractoare, mafioata, totul culminand cu afirmatia ca as fi trimis un angajat de la regia de transport sa il ameninte si sa il mituiasca, ca sa isi retraga plangerea sau denuntul. Nu am nicio legatura cu acea persoana. Nu inteleg ce inseamna limbaj agresiv. Nu injur, nu amenint si nu incit la acte contra bunelor moravuri. Dimpotriva, pe Facebook, am cerut decenta de la comentatori."
Lia olguta vasilescu a anuntat oficial chiar in sala de judecata ca intentioneaza sa publice intreg dosarul pe Facebook. Zice ca asa poate si ea sa se apere, ca pana acum erau informatii doar dinspre DNA. Ori tocmai asta ii reproseaza procurorii: ca incearca sa discrediteze procesul chiar inainte ca el sa inceapa efectiv.
Procurorii considera insa ca Olguta Vasilescu ar trebui sa primeasca interdictia de a mai comunica direct sau indirect cu martorii din dosar si chiar sa mai vorbeasca public despre cazul sau.
Decizia Tribunalului poate fi contestata la Curtea de Apel.