Afacerea Loteriei Romane cu o firma de cazinouri, prin care statul ar fi pierdut 1 miliard de euro. Ce a descoperit DNA

08-08-2016 18:49


Statul roman ar fi pierdut un miliard de euro din pricina unui contract incheiat de Loteria Romana, cu firma greceasca "Intralot".

Afirmatia ii apartine presedintelui Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania candva consilier la compania statului. Sorin Constantinescu a fost audiat luni in calitate de martor in ancheta DNA legata de aceasta frauda.

Reporter: Credeti ca s-au luat spagi de la companiile grecesti?
Sorin Constantinescu, fost consilier al Loteriei Romane: Dupa cum vad si eu la ce prejudiciu mare a fost sigur nu a fost cineva atat de naiv incat sa permita un prejudiciu de un miliard de euro

Oficialii Directiei Nationale Anticoruptie nu au dezvaluit pe cine vizeaza aceasta investigatie de anvergura, insa surse apropiate de ancheta sustin ca sunt verificate contractele prin care se asigura, furnizarea de jocuri de noroc.

Fostele conduceri ale Loteriei, dar si ministrii care le-au girat, ar putea da socoteala in aces caz. Mai ales ca cel putin unul dintre contracte ar fi fost prelungit acum cativa ani in ciuda numeroaselor avertismente legate de pierderile suferite de stat.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO