Procurorii au inceput urmarirea penala pentru ucidere din culpa in dosarul mortii Ancai Petrescu. Acuzatiile aduse de familie


Ultimul update: Luni 01 Februarie 2016 07:00
Data publicarii: Vineri 29 Ianuarie 2016 20:19
Categorie: Stiri actuale

Medicii pe care familia arhitectei Casei Poporului ii acuza de malpraxis, inclusiv un fost ministru al Sanatatii, vor fi audiati de ofiterii de politie.

Abia dupa finalizarea expertizei medico-legale, anchetatorii vor stabili si care dintre cei vizati vor fi pusi sub invinuire.

Interogatoriile programate de anchetatori dupa aproape doi ani de la inregistrarea plangerii penale vor fi facute de un ofiter de politie. Procurorii au inceput urmarirea penala pentru ucidere din culpa si au dispus ca fiecare dintre cei pe care familia Petrescu ii acuza de malpraxis sa fie chemat impreuna cu un avocat pentru a explica ce s-a intamplat in lunile in care arhitecta Palatului Parlamentului a fost internata: atat in Spitalul de Urgenta Timisoara, cat si in Spitalul Floreasca din Capitala.

Cristina Petrescu, fiica arhitectei Anca Petrescu: "Culpa medicilor nu este foarte mica si ei poarta toata responsabilitatea."

Pur si simplu victima a fost lasata sa moara, dupa ce aceasta dusese o lupta crancena de aproximativ trei luni atat cu politraumatismul initial din care s- a recuperat, dar mai ales cu incompetenta si reaua vointa a medicilor care au ingrijit-o la Bucuresti si care nu excludem sa fi actionat chiar cu intentie criminala.

Conferentiarul Claudiu Turculet si profesorul universitar Mircea Beuran de la Spitalul de Urgenta Floreasca resping spusele rudelor. Ambii afirma ca au facut tot ce se putea pentru ca pacienta sa fie salvata.

Cheia acestui posibil caz de malpraxis sta in mainile legistilor pe care insa familia arhitectei ii contesta. Tocmai de aceea rudele vor ca expertiza sa fie facuta la o clinica din occident. Asa cum medicii reclamati la parchet sustin ca dupa finalizarea cercetarilor vor cere la randul lor pedepsirea familiei Petrescu pentru calomnie, daca acuzatiile de malpraxis se vor dovedi nefondate.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO