Printul Charles, oaspete de onoare al Festivalului Transilvania. Acesta a admirat tablouri facute in satele din Romania

14-05-2014 13:38


  Printul Charles a fost marti seara oaspetele de onoare al Festivalului Transilvania, de la Londra. Intampinat de ambasadorul roman Ion Jinga, printul a baut vin romanesc si a admirat tablouri facute de pictori englezi in satele transilvanene.

Dar, n-a fost singurul interesat de ceea ce are de oferit Romania. La evenimentul organizat de o fundatie romano-britanica si gazduit de Ambasada Romaniei, au luat parte sute de invitati, printre care si realizatorul documentarelor "Wild... Carpathia".

Printul Charles a sosit la sediul Ambasadei Romaniei din Londra insotit doar de bodyguarzi, desi se zvonea ca va veni si printul Harry. A fost primit de ambasadorul Ion Jinga si sotia acestuia, care i-au fost ghizi la primul eveniment din cadrul festivalului: vernisajul expozitiei "Pictori britanici în Transilvania". Tablourile i-au amintit de peisajele dragi din tara noastra, pe care vine sa le vada cat de des poate.

Printul n-a refuzat un pahar cu vin romanesc si le-a zambit prietenos jurnalistilor, dar fara sa le raspunda la intrebari.

I-a cunoscut apoi pe muzicienii care vor sustine un concert miercuri, in cea de a doua zi a festivalului.

Prin saloanele ambasadei romanesti s-au plimbat marti seara si sute de invitati britanici, multi dintre ei din inalta societate. Gustarile si vinurile romanesti au incalzit atmosfera, iar directorul fundatiei ADEPT a incercat sa le explice tuturor de ce iubeste printul atat de mult Romania.

De la eveniment n-a lipsit nici Charles Ottley, realizatorul documentarelor "Wild Carpathia", el insusi indragostit de tara noastra.

Charles Ottley, realizatorul "Wild Carpathia": "Romania are cea mai mare zona salbatica din Europa. Ar putea fi Parcul Yellowstone al Europei, ar putea fi o mare minune a lumii. Si totusi, se taie cate trei hectare de padure pe ora."

Festivalul Transilvania continua pana joi cu prelegeri, concerte si demonstratii culinare.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO