Primul accident pe ”Golden Gate” de Brăila. Șofer care poza priveliștea, lovit de alt ”fotograf” la volan
Primul accident pe podul de la Brăila s-a produs din cauză că un șofer, uimit de construcție, a vrut să imortalizeze momentul traversării și să le arate și altora panorama.
A încetinit, s-a concentrat la telefonul mobil, dar a provocat o tamponare. Culmea e că și celălalt conducător auto era atent tot la priveliște, și nu la trafic.
Accidentul s-a petrecut joi seară, la câteva ore după ce podul a fost inaugurat. Traficul era destul de aglomerat, când un șofer a încetinit ca să facă niște fotografii. În spate, un alt șofer făcea același lucru și nu a fost atent la distanța fața de autoturismul care se afla în fața lui. Până la o tamponare nu a mai fost decât un pas.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Din fericire, cei doi s-au ales doar cu avarii la mașină. Autoritățile avertizează că oprirea pe pod se sancționează cu amenzi care pot ajunge până la 2.900 de lei. Pe podul de la Brăila există și numeroase semnalizări rutiere care interzic staționarea.
Foarte mulți șoferi s-au oprit pe pod să admire peisajul și să facă poze
Cu toate acestea, de la inaugurare și până acum, polițiștii de la Rutieră au surprins foarte mulți șoferi care opresc ca să admire peisajul. Dimineață, mai mulți tineri au oprit mașinile pe banda de urgență ca să filmeze răsăritul.
Pe de altă parte, trebuie să știți că pe podul de la Brăila se circulă cu restricții. Șoferii nu au voie să depășească 80 de km pe oră. Și, deși există refugii pentru pietoni, ele nu sunt funcționale, deocamdată. Abia la finalizarea lucrărilor acestea vor putea fi folosite pe pietoni.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face apel la şoferi să nu mai oprească pe Podul suspendat peste Dunăre, inaugurat pe 6 iulie, deoarece oprirea şi staţionare pe poduri este interzisă prin lege, iar o astfel de manevră rutieră poate duce la producerea de accidente de circulaţie.
Apelul CNAIR: ”Facem apel la șoferi să nu mai oprească pe pod”
"Aseară a avut loc o tamponare pe pod între două autoturisme. Deşi legea spune că este interzis să opreşti sau să staţionezi pe pod, deşi există şi semnalizare rutieră pe pod în acest sens, un şofer a oprit ca să facă poze şi maşina lui a fost lovită din spate de un alt autoturism.
Accidentul a fost unul uşor, dar astfel de evenimente trebuie să mai aibă loc pe pod. Facem apel la şoferi să nu mai oprească pe pod, nu permite legislaţia rutieră şi există risc de producere a accidentelor rutiere", a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.
Podul suspendat peste Dunăre a fost inaugurat pe 6 iulie, iar în perioada 17 iulie - 30 noiembrie 2023 se va circula cu restricţii pe timp de noapte, circulaţia fiind deschisă de luni şi până vineri, între orele 06,00 şi 21,00, iar în zilele de sâmbătă, duminică şi în sărbătorile legale ea fiind permisă atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, potrivit CNAIR.