România este în Spațiul Schengen maritim şi aerian din 31 martie 2024. Ce trebuie să știm
România intră în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene. A fost o săptămână plină în toate aeroporturile din țară, unde s-au făcut pregătiri.
Au fost organizate spații noi, iar unele dintre ghișeele Poliției de Frontieră au fost eliminate.
Conform programului anunțat de reprezentanții aeroportului din București, imediat după miezul nopții primele zboruri care vor veni din spațiul Schengen și vor ateriza pe Aeroportul Henri Coandă sunt cele care vin de la Paris, Roma, Amsterdan sau Geneva,
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cursele sunt programate imediat după miezul nopții, până la ora 01:00. Practic, toți pasagerii care vin din țările Schengen nu vor mai sta la ghișeele Poliției de Frontieră și vor merge direct să își ridice bagajul.
La fel stau lucrurile și pe fluxul de Plecări. Pe la ghișeele Poliției de Frontieră vor trece doar pasagerii care pleacă în țările non-Schengen, cum este Turcia, de exemplu.
Se întâmplă acest lucru de sâmbătă noapte, de la ora 00:00, din 31 martie. Pentru copii sunt necesare anumite documente de călătorie, dar și acordul părinților.
Din 31 martie, numărul țărilor Schengen crește de la 27 la 29, odată ce România și Bulgaria au fost admise pe cale maritimă și aeriană.