Primele imagini cu cele 12 avioane de lupta Warthog in exercitii, la Campia Turzii. Pozele publicate de armata americana

cover

Doisprezece avioane americane de lupta anti-tanc, faimoasele A-10 Fulgerul, au ajuns zilele trecute in Romania, anunta Misiunea Statele Unite din cadrul NATO.

U.S. Mission to NATO a publicat pe contul de Facebook primele imagini cu cele 12 avioane A-10 Thunderbolt II "Warthog" care au sosit la Campia Turzii, in cadrul unei operatiuni care se va intinde pe durata a 90 de zile.

"In cadrul operatiunilor Atlantic Resolve, aparate de zbor romanesti si americane vor demonstra angajamentul celor doua tari pentru stabilitate si securitate in Europa", informeaza baza americana Spangdahlem, din Germania.

 

Romania -- #Warthogs have arrived | A-10s deploy to Romania for Operation Atlantic Resolve: http://goo.gl/I20Qb7

Posted by U.S. Mission to NATO on Saturday, 4 April 2015

Imaginile de la primele exercitii de la Campia Turzii, pe 1 aprilie, arata cateva masini distruse dupa ce au folosite drept "tinta" de pilotii americani si romani. Vedeti aici mai multe imagini!

Citește și
Armament SUA
Dan Dungaciu explica in ce context am putea deveni VECINI cu Rusia. Americanii aduc "vanatoarele de tancuri" in Romania
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

A10 si-a castigat reputatia in 40 de ani de razboaie, pe tot globul, iar soldatii care i-au supravietuit sustin ca sunetul pe care-l scoate in zbor, inainte sa foloseasca tunul de 30 de milimetri si rachetele, este inconfundabil.

Prezenta acestor avioane de lupta in Romania vine in contextul vizitei la Bucuresti a comandantului militar NATO in Europa, dar si a deciziei luate de Parlamentul Romaniei prin care America nu mai este nevoita sa trimita cel mult in 3.000 de soldati aici.

NATO mentine proiectul scutului antiracheta european, in pofida acordului incheiat cu Iranul

NATO nu va renunta la implementarea scutului antiracheta in Europa, in pofida acordului preliminar incheiat joi la Lausanne privind programul nuclear iranian, care ar trebui sa impiedice Teheranul sa obtina o bomba atomica, a declarat vineri purtatoarea de cuvânt a NATO pentru agentia rusa Sputnik.

"Amenintarea pe care proliferarea rachetelor balistice o reprezinta pentru statele NATO continua sa creasca. Acordul-cadru (privind programul nuclear iranian) nu schimba nimic in acest sens", a precizat purtatoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Ea a reafirmat insa ca scutul antiracheta european nu este indreptat impotriva Rusiei.

Conform acordului-cadru semnat joi la Lausanne intre Iran si cei sase mediatori internationali privind programul sau nuclear, Teheranul este autorizat sa mentina doar 6.000 de centrifuge, fata de 19.000 câte exploateaza in prezent. Aceasta prevedere impiedica Republica islamica sa atinga rata de imbogatire a uraniului necesara pentru a crea o bomba atomica.

Mai multi experti din Europa si Iran au declarat pentru agentia de presa rusa Sputnik ca acordul incheiat cu Iranul face inutila desfasurarea unor elemente ale scutului de aparare antiracheta in Europa. Expertii citati au apreciat insa ca Statele Unite nu vor renunta la planul de aparare antiracheta, care ar viza in realitate potentialul nuclear rus.
Statele Unite au afirmat intotdeauna ca scutul antiracheta este menit sa contracareze amenintarea reprezentata de rachetele iraniene sau nord-coreene, subliniind ca nu este indreptat impotriva Rusiei.

Radare si interceptori urmeaza sa fie instalate, in cadrul unui sistem de aparare antiracheta NATO, in state membre ale Aliantei Nord-Atlantice ca România, Turcia, Spania si Polonia. Acest scut, care urmeaza sa fie sustinut cu sisteme de tip AEGIS instalate la bordul unor nave, este denuntat de Rusia ca fiind indreptat impotriva sa.


 

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Reactia lui Bogdan Aurescu, dupa avertizarile lansate de MAE rus:
Reactia lui Bogdan Aurescu, dupa avertizarile lansate de MAE rus: "Romania nu se simte intimidata de amenintari"

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, ca Rusia nu poate sa invoce masurile de protectie a aliatilor de pe flancul estic, care sunt reactii la atitudinea Rusiei in Ucraina, ca justificare pentru a ameninta aliatii.

Dan Dungaciu explica in ce context am putea deveni VECINI cu Rusia. Americanii aduc
Dan Dungaciu explica in ce context am putea deveni VECINI cu Rusia. Americanii aduc "vanatoarele de tancuri" in Romania

Guvernul si Parlamentul de la Bucuresti au hotarat că americanii pot plasa la noi oricat de multe trupe vor. Deja Statele Unite au trimis pentru prima data in Romania avioane de lupta anti-tanc faimoasele A-10 Fulgerul.

MAE rus avertizeaza Romania: Trebuie sa fie constienta de
MAE rus avertizeaza Romania: Trebuie sa fie constienta de "consecintele" suplimentarii capacitatilor NATO. Reactia lui Ponta

Romania trebuie sa fie constienta de "responsabilitatea" si de "consecintele" suplimentarii efectivelor NATO pe teritoriul sau, avertizeaza Ministerul rus de Externe, catalogand drept "periculoase" actiunile Aliantei Nord-Atlantice.

Recomandări
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”
Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”

Supraconsumul și poluarea cu microplastice au ajuns la niveluri atât de mari încât “fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”.