Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2. Ce vârstă avea

Ultima actualizare: 17-09-2020 10:06
coronavirus
Getty

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a încetat din viaţă, joi dimineaţa, la Spitalul Colentina, unde era internat în urma unor complicaţii după infectarea cu virusul Sars-Cov-2. El avea 57 de ani.

 

Aliman fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal. Ulterior, la cererea familiei, el a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală, relatează gazetanoua.ro.

Din primele informații, acesta avea diabet și suferise un transplant renal.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie candida pentru al treilea mandat.

Legătura dintre scutul de la Deveselu şi tratatul nuclear. Cum a ajuns România o ţintă


Scutul anti-rachetă instalat în ţara noastră a ajuns în centrul atenţiei după ce SUA şi-a anunţat retragerea din tratatul INF, iar Rusia a acuzat că rachetele de la Deveselu încălcau oricum acest tratat,

Tratatul INF, semnat în 1987 de către preşedintele american de la acea vreme, Ronald Reagan, şi liderul sovietic Mihail Gorbaciov, interzice utilizarea unei serii întregi de rachete cu rază de acţiune variind între 500 şi 5.000 de km. Rusia susţine că însă scutul anti-rachetă de la Deveselu ar încălca tratatul INF.

Oficialii ruşi au afirmat în repetate rânduri că sistemele americane Aegis Ashore, cum este şi cel instalat din ţara noastră, utilizează echipamente pentru lansări verticale de tip MK-41. Astfel de echipamente, susţin ruşii, ar putea lansa nu doar rachete de interceptare, ci şi rachete de croazieră tip Tomahawk, şi deci ar fi interzise prin Tratatul INF. Astfel se explică şi propunerea Ministerluui rus al Apărării, care a sugerat joi SUA să distrugă lansatoarele de rachete MK-41 din dispozitivul de apărare antirachetă din România care ar încălca Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare

Ceea ce ar însemna în viziunea Moscovei, că activarea scutului din ţara noastră, în 2016, a dus la anularea Tratatului, din care Statele Unite şi-au anunţat pe 1 septembrie retragerea. Încă din 2016 Vladimir Putin a amenințat România și Polonia că s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor ruse pentru ca au acceptat să găzduiască elemente ale scutului antirachetă, afirmaţie repetată apoi de diverşi oficiali de la Moscova.

Kremlinul susţine că baza de la Deveselu ar putea fi transformată extrem de uşor într-una destinată lansării de atacuri cu rachetă asupra Rusiei. Recent, când a prezentat noile „super-arme” ruseşti, Putin a spus explicit că acestea au fost dezvoltate ca răspuns la scutul american anti-rachetă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO