Primarul Timişoarei a tăiat cu mâna lui cablurile de Internet şi TV din centrul oraşului


Ultimul update: Marti 19 Martie 2019 10:16
Data publicarii: Luni 18 Martie 2019 22:31
Categorie: Stiri actuale

Centrul Timișoarei a rămas de luni seară fără servicii de telefonie, televiziune și internet prin cablu.

Asta după ce primarul a dat startul unei operațiuni în forță de tăiere a cablurilor aeriene care atârnă peste tot. Edilul i-a însoțit pe muncitori și chiar s-a apucat de curățenie, nemulțumit că furnizorii de servicii nu au respectat o decizie dată acum zece ani.

Cei vizați de această acțiune spun însă că nu au avut timp și nici bani pentru a îngropa firele.

Primarul Timișoarei s-a alăturat luni seară muncitorilor şi s-a pus pe treabă. O hotărâre de consiliu care îi obliga pe furnizorii de servicii de televiziune, internet şi telefonie să introducă în subteran cablurile există încă din 2009, însă nu au fost luate măsuri în acest sens.

Nicolae Robu: "Nu s-a făcut nimic. Ei bine, se va face cu ghilotina, dacă nu merge cu vorbă bună. Durează destul de mult, durează. Noi nu vrem să lăsăm oraşul fără internet, fără telefonie, fără televiziuni prin cablu, dar vrem să arătăm că suntem hotărâţi să rezolvăm această problemă."

Culita Chis, director Direcţia Tehnică Primăria Timişoara: "Sunt în jur de 12 firme care deţin cabluri, au fost notificate conform legii din acest moment se tare toate jos şi nu au decât să suporte consecinţele."

De cealaltă parte, furnizorii sunt nemulţumiţi şi spun că nu au avut nici timp, nici fonduri suficiente pentru a îngropa toate firele, iar primăria ar trebui să găsească o soluţie ca să îi ajute.

Aleksandar Stancovici, reprezentant firma telefonie mobilă: "Ca şi costuri înseamnă foarte mulţi bani. Trebuia primăria să acceseze fonduri europene sui să facă canalizaţie, în 5 ani de zile rămânea canalizaţia primăriei şi primăria câştiga un ban, nu i-a interesat chestia asta."

Sebastian Huluta, reprezentant firma internet-TV: "Între 800 şi 1000 de abonaţi. Aşteptam să vedem până unde se taie să găsim o variantă, dacă există. Poate să fie o săptămână, poate să fie o lună."

Timişoara va fi în 2021 capitala europeană a culturii şi, până atunci, primarul promite că nu vor mai exista cabluri aeriene care dau un aspect inestetic oraşului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Nicolae Robu, moment artistic de ziua lui Mihai Eminescu. VIDEO
Nicolae Robu a mers să vadă casele pe care le-ar fi înstrăinat ilegal
Jurnaliştii din Timişoara au plecat de la conferinţa de presă a primarului Robu, în semn de protest
VIDEO PROTVPLUS.RO