Prima reacţie a Elenei Udrea după eliberare. Cine a ajutat-o în închisoare

Ultima actualizare: 25-12-2018 09:47
Elena Udrea

Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din închisoarea din Costa Rica după încheierea tuturor procedurilor legale.

Elena Udrea a declarat, la antena 3, că detenţia a fost mult mai grea, fiind despărţită de fiica sa. Ea spune că ”trebuie să oprească cineva abuzurile” care se fac în România şi vorbeşte despre faptul că procedurile privind cererea sa de obţinere a azilului sunt în plină desfăşurare, scrie News.ro.

Elena Udrea a declarat, marţi, la Antena 3, că a ajuns cu bine acasă şi încearcă să se bucure de fiica sa, de Crăciun şi de aniversarea zilei sale de naştere, în 26 decembrie.

Udrea a afirmat că cel mai greu i-a fost să suporte despărţirea de fiica sa, ajutând-o faptul că s-a aflat împreună cu Alina Bica.

”Cel mai greu de suportat a fost că nu eram cu copilul meu. Altfel, faptul că eram cu Alina Bica a făcut mai uşoară perioada asta. Mult, mult mai greu decât ce s-a întâmplat în 2015, când am fost în arestul din România. Mult, mult mai greu de suportat de data aceasta, dar Dumnezeu a făcut o minune, pentru că nu poate fi decât o minune faptul că în Ajunul Crăciunului am ajuns acasă şi pot să petrec Crăciunul, aniversarea mea din 26 decembrie”, a spus Elena Udrea.

Acesta a precizat că nu va veni în România, procedurile privind obţinerea statutului de azilant fiind în plină desfăşurare.

”Eu aş vrea ca copilul meu să fie mândru de mine. N-aş face niciodată lucruri care sunt lipsite de onoare. În niciun caz”, a răspuns Elena Udrea când a fost întrebată dacă a fost audiată de FBI.

În plus, fostul ministru spune că cineva trebuie să oprească abuzurile din România.

”Trebuie cineva să oprească aceste abuzuri care se întâmplă în România. Din păcate, nu văd cine ar putea să o facă. Uitându-mă acum în ţară, chiar nu văd cine ar putea să o facă”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din închisoarea din Costa Rica

Elena Udrea şi Elena Bica au fost eliberate din închisoarea din Costa Rica unde se aflau de la începutul lunii octombrie, după câteva ore de la decizia instanţei care a stabilit punerea lor în libertate. În tot acest timp, cele două au trecut de procedurile legale.

Elena Udrea şi Alina Bica au ieşit împreună din închisoare, fiind aşteptate de către Adrian Alexandrov.
Fără a face declaraţii, cele două s-au urcat în maşina cu care venise logodnicul Elenei Udrea şi au plecat.

Instanţa din Costa Rica a decis, luni, ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie eliberate din închisoare, unde se aflau din 3 octombrie în urma solicitării de extrădare formulate de autorităţile de la Bucureşti.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat, sâmbătă, că a semnat documentele pentru eliberarea lor.

Pedeapsa de şase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, dar şi pedeapsa de patru ani a Alinei Bica au fost suspendate prin decizie a ICCJ, iar Tribunalul Bucureşti a revocat cererile de extrădare.

Deciziile sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO