Cifre alarmante. Bilanțul deceselor ar putea crește dramatic în România după ridicarea restricțiilor

Ultima actualizare: 21-05-2020 22:52
Previziuni sumbre privind bilanțul deceselor în România. Cifrele unui institut american sunt alarmante
Pro TV

Previziunile unui institut american în ceea ce privește criza Covid-19 din România s-au schimbat din nou, bilanțul total al deceselor fiind cu mult mai mare decât cel estimat în aprilie, respectiv la începutul lunii mai.

Astfel, la câteva zile după relaxarea măsurilor impuse de autorități în România, Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle (IHME) și-a reevaluat previziunile privind bilanțul epidemiei de coronavirus în România, modificând în creștere atât numărul total al deceselor, cât și numărul deceselor zilnice.

România, printre puținele țări pe o pantă ascendentă a deceselor după 1 iunie

 

Potrivit graficelor furnizate de institut, România se va afla pe o pantă ascendentă a numărul zilnic de decese la 100.000 de locuitori, începând din data de 1 iunie, graficul crescând și mai mult după data de 1 iulie.

Comparând situația deceselor zilnice din mai multe țări, potrivit graficului IHME, România se numără, alături de Brazilia și Peru, printre puținele țări care vor fi pe o pantă ascendentă după data de 1 iulie.

Pentru a compara gradul de acuratețe a informațiilor, trebuie menționat faptul că, la începutul lunii mai, IHME estima pentru România o medie de 25 de decese pe zi, cifrele reale date publicității de Grupul de Comunicare Strategică fiind de 27 de decese în zilele de 1 și 2 mai.

Bilanțul deceselor crește dramatic

 

În ceea ce privește numărul total de decese, schimbările sunt mai dramatice față de estimările de acum două săptămâni.

Astfel, dacă institutul american estima că numărul total al deceselor ar putea ajunge la 1.140 până la data de 1 iunie, acum, potrivit noilor grafice, numărul total al deceselor ar putea ajunge la 2.633 la 1 iulie, respectiv la 5.054 la 1 august.

La fel ca în cazul graficului privind decesele zilnice, România este singura țară din Europa care se află pe o pantă ascendentă a numărului total de decese după data de 1 iulie. Alte două țări aflate în aceeași situație sunt Peru și Brazilia, din America de Sud.

Trebuie menționat faptul că IHME estimează un număr total de 1305 decese pentru data de 21 mai, deși bilanțul oficial în România este de 1.156, cifră care, în graficul citat, se regăsește la data de 14 mai.

De asemenea, anterior, IHME anunțase că începând din 1 iunie în România am putea asista la zile fără decese anunțate.

Institutul IHME este un centru de cercetare a sănătății populației și susține că oferă măsurarea riguroasă și comparabilă a celor mai importante probleme de sănătate din lume, oferind datele factorilor de decizie.

În plină pandemie, IHME a realizat o analiză a situației existente în țările afectate de coronavirus, inclusiv în România, în baza datelor oficiale furnizate de autorități. Datele sunt actualizate zilnic, în funcție de informațiile apărute pe site-urile de specialitate din fiecare țară în parte. În România, datele sunt oferite în timp real pe site-ul stirioficiale.ro.

Bazându-se pe aceste date, IHME a realizat previziuni ale numărului total de decese dintr-o țară, previziuni ale perioadei de vârf a epidemiei, dar și previziuni privind epuizarea resurselor de care dispun sistemele de sănătate din fiecare țară analizată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!