Prevederile Ordonanței Militare pentru dezinfectarea scărilor de bloc, imposibil de aplicat

Ultima actualizare: 30-03-2020 13:31

Noua Ordonanță Militară obligă administrațiile publice locale să monteze, de mâine, dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările în blocuri. Mai mult, scările și lifturile ar trebui, la rândul lor, dezinfectate.

 

Măsura prezentată de ministrul de Interne a creat confuzie în rândul primarilor, dar și în rândul asociațiilor de locatari, care nu înțeleg acum nici ce ar trebui să facă, nici de unde să facă rost, nici din ce fonduri.

Marcel Vela: ”Vor monta dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului și vor efectua periodic activități de dezinsecție pe casa scărilor în lifturi și în alte spații comune”.

Primarii cu care am discutat în această dimineață se arată nemulțumiți de faptul că nu au fost consultați când a fost luată decizia.

Reprezentanții Asociației Municipiilor din România susțin că este foarte greu să facă până mâine ce spune în Ordonanța Militară.

Au termen o singură zi să monteze dispozitivele

În primul rand, primarii se plâng de faptul că este dificil să cumpere dispozitivele cu soluții de dezinfectant până mâine, când ar trebui să le instaleze la intrarea în scările de blocuri.

Ca să înțelegeți, Primăria Sectorului 3 din București este una dintre cele mai mari din România, cu peste 3.000 de asociații de locatari.

Acum, primarul sectorului, Robert Negoiță, susține că ar trebui să cumpere o cantitate uriașă de dezinfectant și de dozatoare, ceea ce ar fi practic imposibil.

Mai mult, aceste dozatoare trebuie păzite pentru că ar putea dispărea.

Primăriile nu au bani alocați

În al doilea rând, referitor la dezinfecție, unele primării fac asta, altele nu au prevăzut și nici nu au bani pentru a dezinfecta scările de bloc.

Nici reprezentanții Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat nu sunt mulțumiți de rapiditatea cu care a fost introdusă măsura în Ordonanța Militara.

Președintele asociației, Mihai Mereuță, este îngrijorat de modul în care s-ar putea face dezinfectarea și cere o procedura clară pentru a evita accidentele sau intoxicarea unor locatari.

Mai multe detalii despre aceasta măsură vă oferim în următoarele jurnale ale Știrilor ProTV.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO