Tot mai mulți medici din țară se îmbolnăvesc de Covid-19. Ce spitale au probleme

Ultima actualizare: 30-03-2020 15:13

Nu vin deloc vești bune din țară, unde tot mai multe cadre medicale încep să se îmbolnăvească. Spitalul Județean din Deva a intrat în carantină, după ce cinci medici au fost depistați pozitiv la testarea pentru Covid-19.

Vor rămâne pe loc, să îi îngrijească pe cei cu probleme. Managerul a fost demis, iar vreme de două săptămâni nu vor mai exista internări ori externări.

La Spitalul Județean Deva sunt și 13 pacienți infectați cu Covid-19, pe lângă doctori. Unitatea a intrat în carantină.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara: ”Acesta decizie s-a luat pentru că Spitalul Județean Deva are unul dintre cel mai mare focare după cred că Spitalul din Suceava și Spitalul Gerota din Capitală.

Managerul de la Deva este vinovat pentru foarte multe lucruri, pentru situația actuală în care a ajuns spitalul. E vorba de decizii proaste, de management deficitar, de lipsa comunicării, de lipsa implicării”.

Fonduri suplimentare abia după ce a fost închis

Abia cu spitalul închis și medicii bolnavi, dinspre autorități au fost alocate fonduri suplimentare.

Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara: ”Am considerat că trebuie să alocăm sume suplimentare pentru aparatura de testare a acestui virus și o serie de obiecte care să asigure carantinarea unor oameni la Baia Sărată, asta e motivul pentru care am reconsiderat bugetul și am transferat două milioane de lei pe care mâine îi aprobăm și îi transferăm spre spitalul județean. - Aceste două milioane de ce nu le-ați alocat în urmă cu două săptămâni? - Pentru că au fost bani până acum două săptămâni, acum a apărut necesitatea, au apărut și posibilitățile achiziționării acestui aparat de testare”.

Alertă și în Bihor

E alertă și în Bihor, la Spitalul Municipal din Aleșd, unde aproape 20 medici și asistente sunt în izolare la domiciliu. Unul dintre pacienții cu care au intrat în contact zilele trecute un septuagenar din zonă a fost confirmat ca fiind infectat cu Covid-19.

Pali Kajanto, viceprimar: ”A fost un om internat, n-a declarat că a fost în contact cu cineva venit din străinătate, ulterior să fie descoperit că, într-adevăr, a fost cineva care a venit din străinătate.

A fost trimis la spitalul de infecțioase, unde au luat teste și, sâmbătă, a ieșit testul pozitiv.

Cei care au fost în contact cu dânsul au purtat echipament de protecție, aveau mască, aveau mănuși când l-au tratat.
Normal, acuma se fac analizele de laborator să vedem dacă cumva ... dar noi suntem aproape convinși că nu-i niciun caz, că aveau echipamente de protecție toți care au intrat în contact cu domnul”.

DSP Bihor așteaptă rezultatele testării pentru a lua o decizie în ceea ce privește cadrele medicale.

Demisii la spitalul din Orăștie

Un medic, cinci asistente și cinci infirmiere și-au dat demisia de la spitalul din Orăștie. A mai rămas o singură asistentă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO