Preşedintele României, reacţie după cazul fetelor dispărute la Caracal. Ce va face în CSAT

Ultima actualizare: 26-07-2019 16:55
Klaus Iohannis
Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful statului intervine în cazul celor două adolescente dispărute în Caracal.

Şi preşedintele Iohannis a reacţionat vineri, după cazul celor 2 tinere dispărute în Caracal, dintre care una sunase de trei ori la numărul de urgenţă 112.

Vezi în galeria foto imagini din casa suspectului din Caracal, unde au fost găsite rămășițe umane

 

Comunicatul preşedinţiei

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și a pierdut viața în condiții dramatice. Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență.

Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă.

În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați.

De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului.

 

Cazul celor 2 fete dispărute la Caracal

 

Una dintre fete a dispărut din aprilie, iar cealaltă a fost dată dispărută joi, în acest caz fiind făcute cercetări pentru lipsire de libertate. Surse din anchetă au declarat că în urma percheziţiilor la locuinţa unui bărbat au fost găsite resturi umane calcinate şi bijuterii similare celor purtate de fete.

Surse apropiate anchetei au declarat că una dintre fetele dispărute a sunat joi la 112 să anunţe că este ţinută captivă într-o casă. Pe baza datelor apelului, STS a stabilit o arie mare și 3 adrese, unde au fost făcute pecheziţii, dar nu a fost găsit niciun indiciu, relatează news.ro.

După apelul de joi la 112 al tinerei, Poliția a cerut sprijinul STS pentru a identifica locul exact, fiindu-i comunicată însă coordonate de pe o arie destul de mare, respectiv trei greșite și unde joi au fost făcute percheziții, fără niciun rezultat, potrivit reprezentanților Poliției Române.

Aceștia au precizat că, între timp Direcția Operațiuni speciale a început verificăriri și au fost cerute, prin procurori, informații speciale de la STS. Tot joi, a fost găsită o mașină, iar pornind de la acest indiciu polițiștii l-au depistat vineri dimineață pe principalul suspect într-o locuință aflată lângă o hală dezafectată de la marginea Caracalului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO