Mama și fetița ei, atacate de urs în Vrancea. Cele două sunt internate în spital

26-07-2019 16:44

O fetiţă de 13 ani şi mama ei au fost atacate de o ursoaică, vineri dimineaţă, într-o comună din judeţul Vrancea.

Pentru a-şi apăra copilul, femeia a fost nevoită să se lupte efectiv cu animalul, care a muşcat-o de picioare. Într-un final, sălbăticiunea le-a lăsat în pace, iar mama şi fetiţa au fost transportate la spital.

Cele două erau cu oile la păscut, lângă ferma lor, la aproximativ un kilometru de localitatea Vizantea, Livezi. Ursoaica, însoţită de doi pui, nu a atacat animalele, ci a venit direct spre fetiţa de 13 ani, pe care a rănit-o la un picior.

Mama copilei a intervenit cu mult curaj, s-a luptat cu ursoaica şi a fost şi mai grav rănită, la gambe. Pentru că victimele au început să strige după ajutor, puii s-au speriat şi au fugit, iar ursoaica s-a dus după ei.

Doar pentru că s-a întâmplat aşa, femeia şi fetiţa au scăpat cu viaţa. Ele au fost transportate la spital şi au rămas internate pentru îngrijiri.

În urmă cu 3 luni, un localnic din aceeaşi zonă a fost omorât de un urs, iar acum o săptămână, în acelaşi fel, a fost ucis un cal.

Pentru că atacurile sunt din ce în ce mai frecvente, autorităţile locale au cerut ajutorul Ministerului Mediului şi Asociaţiei pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv.

Tags: atac, urs, animal,


VIDEO PROTVPLUS.RO