Presedintele Klaus Iohannis, despre problemele din Europa: Rezolvarea crizei imigrantilor este "tratarea cauzei"

Ultima actualizare: 06-09-2015 07:18

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca una dintre solutiile pentru rezolvarea crizei migrantilor este "tratarea cauzei"!

Cu alte cuvinte, seful statului considera ca statele Uniunii Europene, dar nu numai, trebuie sa fie mai preocupate de razboaiele din Orientul Mijlociu. Afirmatia a fost facuta la Palatul Cotroceni, unde s-a intalnit cu ambasadorii romani din intreaga lume.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei:
"O alta provocare majora la nivel european va continua sa o reprezinte migratia. Ma refer aici atat la punerea in practica a masurilor convenite in materie de relocare a solicitantilor de protectie internationala sau a eforturilor de combatere a traficului ilegal de persoane, cat si la identificarea si implementarea unor solutii durabile de dialog si cooperare cu statele terte care sa conduca la eliminarea cauzelor profunde a acestui fenomen."

Seful statului a insistat ca Uniunea Europeana trebuie sa faca mai mult pentru combaterea traficului ilegal de persoane. Pe de alta parte, Klaus Iohannis le-a cerut ambasadorilor romani sa promoveze mai insistent interesele economice si culturale ale tarii noastre. De asemenea, presedintele a declarat ca aderarea la Spatiul Schengen ramane o prioritate pentru Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO