Cea mai mare migratie de la cel de-al Doilea Razboi Mondial. Drumul refugiatilor pana in Europa, in IMAGINI
Dupa ce isi vand casele si se lasa pe mainile traficantilor, imigrantii calatoresc pe mare si pe uscat, ghidati de retelele de socializare. Merg pe sinele de cai ferate, trec granitele ilegal si toate astea ca sa ajunga in Europa, “taramul fagaduintei”.
Imigrantii asteapta sa ia un feribot de pe insula Kos, care sa-i duca in portul Piraeus. De acolo, multi dintre ei se indreapta catre orasul Idomeni, unde trec granita cu Macedonia.
De la inceputul anului 2015, numarul imigrantilor care au folosit asa-numita “ruta balcanica” a explodat. Acestia au ajuns in Grecia via Turcia si si-au continuat drumul spre Macedonia si Serbia, pana la granita inainte sa patrunda in Uniunea Europeana prin Ungaria.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Numarul oamenilor care si-au parasit casele pentru a fugi de razboi marcheaza cea mai mare migratie de la cel de-Al Doilea Razboi Mondial.
Sute de familii inainteaza pe sinele de tren inspre granita cu Macedonia, in orasul Idomeni din Grecia. Cateva mii de imigranti sunt asteptati zilele astea sa ajunga la granita, dupa ce au ajuns in Atena zilele trecute.
Odata ajunsi in gara Keleti din Budapesta, imigrantii isi cumpara bilete cu directia vestul Europei. Pe data de 1 septembrie insa, Gara de Est din Budapesta a fost inchisa, iar politistii i-au evacuat, desi multi dintre ei au fost lasati inainte sa urce in trenuri catre Austria si Germania. Dupa cateva ore, gara a fost redeschisa, dar numai pentru localnici si turisti. Scosi in fata garii, oamenii au inceput sa scandeze: "Vrem sa plecam! Germania si Libertate!"
Sute de imigranti au protestat miercuri in gara Keleti, care a ramas inchisa pentru ei.
Unii dintre ei si-au cumparat si bilete si viseaza la trenurile care sa-i duca spre Occident.
Joi, politia ungara s-a retras din fata Garii de Est (Keleti) din Budapesta, iar zecile de imigranti care asteptau in fata portilor au luat cu asalt peroanele si au incercat sa se urce la bordul unui tren, in conditiile in care compania ungara feroviara MAV a decis sa suspende pe termen nelimitat toate serviciile internationale din Budapesta catre Europa Occidentala.
Ajunsa in Austria, o femeie de 75 de ani din Kabul, Afganistan, merge pe strada impreuna cu nepotul ei in fata unei tabere de refugiati din Innsbruck, Austria. Ea si-a pierdut piciorul in urma unei explozii dintr-o piata din capitala Afganistanului in urma cu cinci ani.
Tot in Austria, cea mai mare tabara de refugiati se afla langa Viena si adaposteste aproximativ 6.000 de oameni. Paturi libere nu mai sunt de mult, iar cei care vin acum au noroc daca primesc un cort. Nici ei, nici localnicii nu mai suporta situatia.
"Nimeni nu-i condamna pentru situatia in care sunt, dar ar trebui sa se poarte ca oamenii. Zece camioane cu gunoi au scos de acolo!", spune un localnic.
In Germania, imigrantii dorm in paturi in timp ce asteapta sa fie inregistrati la un centru pentru refugiati. Cu eficienta nemteasca, acestia sunt luati in evidenta si chiar supusi unui control medical rapid. Dupa ce sunt verificati, oamenilor li se permite sa mearga liberi prin Germania, unde pot aplica pentru azil.
Pana la 1.600 de imigranti ajung zilnic in Bavaria si cer azil. In total, in acest an se asteapta ca numarul lor sa ajunga la 800.000.