Cea mai mare migratie de la cel de-al Doilea Razboi Mondial. Drumul refugiatilor pana in Europa, in IMAGINI

imigranti Getty

Dupa ce isi vand casele si se lasa pe mainile traficantilor, imigrantii calatoresc pe mare si pe uscat, ghidati de retelele de socializare. Merg pe sinele de cai ferate, trec granitele ilegal si toate astea ca sa ajunga in Europa, “taramul fagaduintei”.

Imigrantii asteapta sa ia un feribot de pe insula Kos, care sa-i duca in portul Piraeus. De acolo, multi dintre ei se indreapta catre orasul Idomeni, unde trec granita cu Macedonia.

De la inceputul anului 2015, numarul imigrantilor care au folosit asa-numita “ruta balcanica” a explodat. Acestia au ajuns in Grecia via Turcia si si-au continuat drumul spre Macedonia si Serbia, pana la granita inainte sa patrunda in Uniunea Europeana prin Ungaria.

Numarul oamenilor care si-au parasit casele pentru a fugi de razboi marcheaza cea mai mare migratie de la cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Citește și
baiat sirian cu blur - Agerpres
Povestea imaginii cu baietelul inecat in Mediterana. Tatal copiilor a povestit totul: "Mi-au alunecat din maini"
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Sute de familii inainteaza pe sinele de tren inspre granita cu Macedonia, in orasul Idomeni din Grecia. Cateva mii de imigranti sunt asteptati zilele astea sa ajunga la granita, dupa ce au ajuns in Atena zilele trecute.

Odata ajunsi in gara Keleti din Budapesta, imigrantii isi cumpara bilete cu directia vestul Europei. Pe data de 1 septembrie insa, Gara de Est din Budapesta a fost inchisa, iar politistii i-au evacuat, desi multi dintre ei au fost lasati inainte sa urce in trenuri catre Austria si Germania. Dupa cateva ore, gara a fost redeschisa, dar numai pentru localnici si turisti. Scosi in fata garii, oamenii au inceput sa scandeze: "Vrem sa plecam! Germania si Libertate!"

Sute de imigranti au protestat miercuri in gara Keleti, care a ramas inchisa pentru ei.

Unii dintre ei si-au cumparat si bilete si viseaza la trenurile care sa-i duca spre Occident.

Joi, politia ungara s-a retras din fata Garii de Est (Keleti) din Budapesta, iar zecile de imigranti care asteptau in fata portilor au luat cu asalt peroanele si au incercat sa se urce la bordul unui tren, in conditiile in care compania ungara feroviara MAV a decis sa suspende pe termen nelimitat toate serviciile internationale din Budapesta catre Europa Occidentala.

Ajunsa in Austria, o femeie de 75 de ani din Kabul, Afganistan, merge pe strada impreuna cu nepotul ei in fata unei tabere de refugiati din Innsbruck, Austria. Ea si-a pierdut piciorul in urma unei explozii dintr-o piata din capitala Afganistanului in urma cu cinci ani.

Tot in Austria, cea mai mare tabara de refugiati se afla langa Viena si adaposteste aproximativ 6.000 de oameni. Paturi libere nu mai sunt de mult, iar cei care vin acum au noroc daca primesc un cort. Nici ei, nici localnicii nu mai suporta situatia.

"Nimeni nu-i condamna pentru situatia in care sunt, dar ar trebui sa se poarte ca oamenii. Zece camioane cu gunoi au scos de acolo!",
spune un localnic.

In Germania, imigrantii dorm in paturi in timp ce asteapta sa fie inregistrati la un centru pentru refugiati. Cu eficienta nemteasca, acestia sunt luati in evidenta si chiar supusi unui control medical rapid. Dupa ce sunt verificati, oamenilor li se permite sa mearga liberi prin Germania, unde pot aplica pentru azil.

Pana la 1.600 de imigranti ajung zilnic in Bavaria si cer azil. In total, in acest an se asteapta ca numarul lor sa ajunga la 800.000.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Cum au fost primiti imigrantii in Germania si Austria. Refugiata:
Cum au fost primiti imigrantii in Germania si Austria. Refugiata: "Sunt socata, ma asteptam la mai bine"

Situatie absurda in Ungaria. Refugiatii vor sa plece, populatia manifesta impotriva lor, dar autoritatile ii tin in continuare in apropierea garii din Budapesta.

Povestea imaginii cu baietelul inecat in Mediterana. Tatal copiilor a povestit totul:
Povestea imaginii cu baietelul inecat in Mediterana. Tatal copiilor a povestit totul: "Mi-au alunecat din maini"

Imaginea unui copil adus la tarm de valurile marii, pe plaja din orasul Bodrum, in Turcia, a socat o lume intreaga.

Scandal in Cehia, dupa ce refugiatii au fost marcati cu numere pe maini. Procedeul aminteste de cel folosit de nazisti. FOTO
Scandal in Cehia, dupa ce refugiatii au fost marcati cu numere pe maini. Procedeul aminteste de cel folosit de nazisti. FOTO

Juristi si activisti pentru drepturile omului cehi au denuntat, miercuri, decizia politiei de a scrie numere pe mainile imigrantilor arestati la bordul unor trenuri, relateaza AFP.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.