Preşedintele Comisiei pentru apărare: Să fiţi pregătiţi în faţa valului de migranţi dacă începe conflictul din Ucraina
Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, le-a transmis, miercuri, poliţiştilor de frontieră, la bilanţul anual al IGPF, să fie pregătiţi în faţa valului de migranţi dacă va începe conflictul din Ucraina, scrie Agerpres.
"Dacă tensiunile din Ucraina se vor amplifica, trebuie să fim pregătiţi să facem faţă afluxului de migranţi care se vor refugia în faţa conflictului. Şi asta presupune o cooperare complexă între Poliţia de Frontieră şi alte instituţii din România şi din Uniunea Europeană. Trebuie să avem spaţii de cazare, rezerve de hrană, personal specializat pentru eliberarea actelor necesare refugiaţilor, personal sanitar în centrele de tranzit. Ştiu că aţi făcut deja evaluări, că aţi elaborat proceduri pentru a face faţă acestor ameninţări şi că sunteţi pregătiţi să apăraţi frontierele României, care sunt frontierele externe ale Uniunii Europene, viitoarele frontiere Schengen", a declarat Pauliuc, potrivit unui comunicat al Senatului.
Aceasta a reiterat oportunitatea "foarte bună" pe care o are România în acest moment de a adera la Spaţiul Schengen, în contextul în care ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile tehnice şi face paşi concreţi în vederea ridicării MCV, iar Guvernul a aprobat proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi l-a trimis la Parlament, subliniind posibilitatea ca România să facă acest pas aşteptat de foarte multă lume chiar în timpul preşedinţiei rotative a Uniunii Europene deţinute în acest moment de către Franţa.
Alegeri 2024
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
"Mi-aş dori ca admiterea României în Schengen să fie o prioritate pentru Uniunea Europeană în actualul context de securitate, cu atât mai mult cu cât ţara noastră a acţionat deja, de peste 10 ani, ca membru de facto al spaţiul Schengen. De altfel, în toate întâlnirile pe care le-am avut cu miniştri, parlamentari şi diplomaţi din statele europene, am susţinut acest deziderat. M-am întâlnit recent cu ministrul de Externe al Franţei, Jean Yves Le Drian, în contextul în care Franţa deţine, de la 1 ianuarie 2022, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Iar acesta a spus ferm că se doreşte extinderea spaţiului Schengen în cursul preşedinţiei franceze, arătându-se favorabil în acest sens faţă de România, Bulgaria şi Croaţia", a punctat, în discursul său, Nicoleta Pauliuc.
În încheierea alocuţiunii sale, senatorul liberal a felicitat Poliţia de Frontieră pentru profesionalism şi modul în care a gestionat provocările de până acum.
"Sunt impresionată de maniera în care aţi reuşit să faceţi faţă testelor de stres la care aţi fost supuşi în ultima perioadă, de modul în care aţi ştiut să reacţionaţi în vremuri de criză. Pentru a depăşi o criză, este nevoie de disciplină, de răbdare, de disponibilitate pentru adaptare la noua situaţie. Iar dumneavoastră aveţi toate aceste calităţi şi aţi reuşit să vă mobilizaţi exemplar în împrejurări nemaiîntâlnite. Încă o dată, vă felicit pentru activitatea din 2021. Contez pe dumneavoastră şi vă asigur că puteţi conta pe sprijinul meu în Parlamentul României!", a concluzionat preşedintele comisiei.
Sursa: Agerpres
Etichete: Ucraina, refugiati, politia de frontiera,
Dată publicare:
16-02-2022 15:57