Un preot de 65 de ani din județul Constanța a fost găsit carbonizat în propria locuință. Ancheta este abia la început și cu multe semne de întrebare, mai ales că există suspiciuni că incendiul a fost provocat intenționat.

Vâlvătaia a izbucnit aproape de miezul nopții, iar pompierii s-au chinuit mai bine de trei ore să stingă flăcările. Aproape de ușa casei a fost găsit și trupul preotului.

Tragedia care a șocat o întreagă comunitate s-a petrecut în localitatea Petroșani. De mai bine de 30 de ani, preotul slujea la biserica din sat și urma să iasă la pensie, spun cei care l-au cunoscut.

Preot Gabriel Mascaș„Un om de un caracter deosebit, un om extraordinar de muncitor, apreciat aici în sat. El era foarte tăcut în ultima vreme. Sper să fie un accident ”

„Un om cumsecade a făcut numai bine la lume” spune o enoriașă.

Rudele susțin că în ultima perioadă, preotul era tot mai abătut. Mai ales de când în localitate a fost detașat un alt preot. Nimeni însă nu își poate explica ce s-a petrecut în locuința acestuia.

Verişorul preotului:Asta ştia toată lumea, că a avut probleme la muncă, odată ce era secundul.”

Oamenii s-au alertat când au văzut flăcările care se extind cu repeziciune.

Preotul locuia doar cu mama lui, iar femeia a reușit să iasă la timp din casă. Preotul, în schimb, nu a mai avut nicio șansă.

Ipotezele anchetatorilor
 

Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de miezul nopţii, iar după mai bine de patru ore, pompierii au reuşit să-l lichideze. Trupul carbonizat al preotului a fost găsit chiar la uşa de intrare în casă.

Răzvan Parconie - ISU Constanța: „Cauză probabilă a incendiului este focul deschis în interiorul casei"

„Cică ar fi fost intenţionat focul” spune un localnic.

Cristina Vasile - IPJ Constanța: „În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi ucidere din culpă."

Anchetatorii iau acum în calcul mai multe ipoteze, printre care și cea în care preotul ar fi provocat incendiul.