Ciolos si ministrul Sanatatii s-au intalnit cu victime ale incendiului din Colectiv. Ce se va intampla duminica, la 22:32

28-10-2016 08:57

Premierul Dacian Ciolos a avut vineri dimineata o intalnire cu victime ale tragediei de la Colectiv, dar si cu rude ale celor raniti in incendiul de anul trecut, au precizat surse oficiale.

Potrivit surselor citate, la intalnire a participat si ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Eugen Iancu, presedintele Asociatie Colectiv: "Cu rabdare, speram sa mergem mai departe si sa se intample anumite lucruri pe care noi ni le dorim, cum ar fi constructia de spitale, schimbarea de legi si de mentalitate. Pentru ca, pana la urma, scopul nostru este ca asa ceva sa nu se mai intample. Duminica, la 22.32, vom aprinde un tun de lumina la Colectiv si as ruga pe toti patronii de cluburi ca, la 22.32, poate tin un moment de reculegere".

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta prin care se prelungeste cu doi ani posibilitatea decontarii tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se trateaza in strainatate.

"Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care modifica OUG adoptata la inceputul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacientii din Colectiv care au fost tratati in strainatate sau care urmeaza sa fie tratati in strainatate. Astfel, prelungim cu inca doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente in strainatate pentru toti pacientii din Colectiv", a anuntat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

El a adaugat ca suma alocata va fi inclusa in bugetul ministerului pe urmatorii doi ani.

Potrivit lui Voiculescu, in acest an, bugetul destinat tratarii in strainatate a pacientilor de la Colectiv a fost "intr-o mica masura folosit". Ministrul a explicat ca de vina au fost "greutatile birocratice, barierele birocratice", care au fost eliminate prin noua ordonanta de urgenta.


VIDEO PROTVPLUS.RO