Pregatirile de 1 Decembrie au intrat pe ultima suta de metri la Alba Iulia. Peste 20.000 de oameni sunt asteptati la parada

Dată publicare: 26-11-2015 07:50
Dată actualizare: 29-11-2015 01:24


Muncitorii de la salubritate au grija ca orasul sa straluceasca, asa ca au curatat străzile si au toaletat toti copacii. Mii de steaguri impodobesc deja strazile si totul este pregatit pentru marea sarbatoare.

La celebra parada militara, sunt asteptați peste 20 de mii de romani care sa sarbatoareasca 97 de ani de la Marea Unire.

Cu doar cateva zile inainte de Marea Unire, orasul arata ca scos din cutie. Muncitorii de la salubritate, telecomunicatii, curent sau drumuri au lucrat ore in sir, pentru ca totul sa fie perfect.

Viorica Lazar, angajata: "Adunam frunzele facand ca orasul nostru sa arate cat mai frumos si cat mai curat, deoarece asteptam musafiri din toate zonele tarii."

Zonele cele mai importante au fost impodobite cu insemnele nationale. In total, in jur de 4.000 de steaguri vor fi asezate pe stalpii din tot orasul.

Localnic: "Steaguri, frunzele adunate, in fiecare an trebuie sa sarbatorim."

Localnica: "Am vazut ca fac curatenie, am auzit ca nu vor fi artificiile, ca banii aia ii doneaza pentru Colectiv."

Ca in fiecare an, in ziua de 1 decembrie la Alba Iulia vor defila militari intr-o parada spectaculoasa. Sunt asteptati in jur de 20 de mii de turisti, care vor putea admira peste 60 de masini de lupta si, daca vremea va permite, si elicoptere Puma Socat sau MIG-uri.

Mihai Coser, purtatorul de cuvant al Primariei Alba Iulia: "Parada militara nationala care aduna 1056 de soldati. Imediat este masa populara la care participa toata lumea, pregatim si anul acesta 6000 de portii acesta fiind momentul care da gust sarbatorii."

Anul acesta, focul de artificii va lipsi, spun autoritatile, in semn de solidaritate cu victimele din Colectiv.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO