Povestea tragică a femeii care a murit la spitalul din Suceava. "I-au pus un pansament peste hemoragie"

Ultima actualizare: 26-03-2020 17:42

Poveștile celor sfârșiți pe lista neagră a decedaților confirmați cu COVID-19 scot la iveală neputința și erorile sistemului sanitar.

O femeie din Suceava s-a stins după ce ar fi luat din Spitalul Județean, atât noul coronavirus, cât și o bacterie intraspitalicească.

Două săptămâni s-a chinuit bolnava, care suferea de diabet și de alte afecțiuni. E greu de crezut că cineva va fi tras în mod direct la răspundere: cei din conducerea DSP Suceava și a Spitalului Județean au fost demiși, iar medicii sunt izolați sau internați, după caz.

Mărioara Chetraru s-a internat la Spitalul Județean din Suceava pe 11 martie. A cătutat ajutor după ce, la un control cardiologic, medicii i-au găsit apă la plămâni și afecțiuni ale inimii.

La primire, femeia de 64 de ani a precizat că a venit recent în țară. Pe 1 martie, mai precis, când s-a întors cu soțul dintr-o croazieră în Mauritius. Stat fără cazuri confirmate la acea dată.

Medicii au internat-o direct la infecțioase, cu suspiciune de COVID-19.

Constantin Chetraru, soțul pacientei: „A fost izolată, i-au luat probe, i le-au timiș la Iași și au ieșit negative. Fiind negative au dus-o la cardiologie la tratament intensiv”.

De la o zi la alta, starea pacientei s-a înrăutățit.

Constantin Chetraru, soțul pacientei: „Medicii au nenorocit-o. Au nenorcit-o că nu au intervenit imediat, în prima zi să facă puncție să vadă despre ce este vorba, cum s-o trateze. Vreo 4-5 zile au bâjbâit, nu știau ce are, băgau, schimbau medicamentele și tot rău evolua pentru că după ce primul testul de covid a ieșit negativ, ea a luat de acolo de la contagioase și coronavirusul și piocianic”.

Cu vorbe simple, bărbatul descrie, de fapt, lipsa de proceduri în astfel de situații. Pașii urmați de medici par complet haotici.

Constantin Chetraru, soțul pacientei: „I-au făcut o puncție după 3-4 zile să analizeze lichidul de la plămâni, nu știu din ce cauză i-au făcut puncție și a doua zi, i-au produs o hemoragie de i-a curs sângele din soție prin coaste toată ziua de joi și următoarea zi.”

Reporter: „A făcut hemoragie”

Constantin Chetraru, soțul pacientei: „Da, și nu putea să o oprească, i-au pus niște pansament să stea peste el să oprească, ceva incredibil. Pe de altă parte coronavirus și bacteria îi atacau plămânul, ei tot o omorau, i-au făcut hemoragie, i-au făcut blocare de rinichi, iar când s-au hotărât să facă dializă era prea târziu. I-au făcut dializă și soția a intrat în comă”.

Familia a insistat pentru o nouă probă, recoltată de cei de la spitalul din Suceava pe 19 martie, dar dusă personal la Iași, de bărbat, două zile mai târziu. De data această, rezultatul a fost pozitiv.

Constantin Chetraru, soțul pacientei: „La Suceava totul s-a întâmplat din neștiință, din orgoliu și din prostie. Și bomba care a explodat la spital tot din cauza asta. Ea era foarte amărâtă că de abia mai respira și abia mai vorbea. Ultima dată a spus „Stai că vine doctorul acum, vorbim mai târziu” și nu am mai vorbit cu ea”.

Femeia a fost transportată spre Iași, însă, pe drum, a făcut două stopuri cardio-respiratorii. A ajuns la terapie intensivă, dar organismul său a cedat în cele din urmă.

La Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din țară, este aproape imposibil de obținut o reacție din partea celor implicați. Conducerea DSP a fost demisă, la fel cei care au condus spitalul. În tot acest timp, medicii și asistenții sunt fie la izolare, fie internați.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!