Posibile cazuri de Covid-19 la românii plecați la cules sparanghel în Germania. ”Suntem tratați mai rău ca la stână”

Ultima actualizare: 14-04-2020 10:05
Românii pleacă în valuri la cules de sparanghel în Germania. Cum s-au organizat aeroporturile
Inquam/ Raul Stef

Mii de români au plecat să muncească în Germania în mijlocul pandemiei de coronavirus. Condițiile pe care le-au găsit acolo nu au fost însă pe măsura așteptărilor.

”La sosire, am primit câte o mască de persoană, dar cum se lucrează în câmp și e vânt, praf și mizerie am cerut să ne suplimenteze numărul de măști. Știți ce ne-au spus? Dar ce, în România aveați măști?”, a povestit unul dintre românii plecați la cules de sparanghel în Monitorul de Suceava.

Patru femei manifestă simptome de îmbolnăvire cu Covid-19 și au fost izolate, susține bărbatul, care spune că a recunoscut muncitori aduși din zona de carantină de la Suceava: ”Chiar erau câțiva oameni din Pătrăuți care se lăudau pe aici cum au fentat ei filtrele de poliție și au ajuns pe aeroport și de acolo în Germania”.

Bărbatul spune că muncitorii români sunt înghesuiți câte 50-60 în autobuzele care îi transportă la fermele locale.

”Apa care ni se aduce pe câmp este în canistre și pentru a putea bea am improvizat căni din peturi pe care le-am tăiat în jumătate. La stână, vă garantez că sunt condiții mai bune”, a mai spus bărbatul sucevean.

El a declarat că este cazat alături de aproximativ 500 de români, la circa 40 de km de Freiburg, în apropierea graniței cu Franța.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO