Pe lângă pandemie, SUA au fost lovite și de tornade. Vijeliile au făcut zeci de morți

Ultima actualizare: 14-04-2020 09:50

Pe lângă pandemia de coronavirus, sudul Statelor Unite se confruntă şi cu sezonul tornadelor.

 

Cel puţin 32 de oameni au fost ucişi de vijeliile violente, care au smuls copaci din rădăcini şi au distrus case.

Mai multe tornade au făcut ravagii în statele Louisiana şi Mississippi şi au lăsat în urma lor un şir de case distruse şi camioane răsturnate pe şosele.

Guvernatorii celor două state au declarat deja stare de urgenţă pentru ajutorarea persoanelor rămase fără adăpost, după ce locuinţele le-au fost spulberate de tornade.

Un bărbat a fost ucis în propria casă de către un copac care a fost rupt de furtună, iar crengile groase au intrat pe geamurile locuinţei.

Statul Mississippi a fost cel mai afectat, acolo fiind înregistrate cele mai multe decese şi pagube materiale. Dezastrul a cuprins aproape jumătate din stat şi i-a înspăimântat pe oameni. 

Localnic: ”Se auzea şi ne-am dat seama că va fi groaznic. Am auzit vuitul şi ne-am uitat pe geam şi am văzut tornada”. 

Zone în carantină, devastate de tornade

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât unele regiuni lovite de tornade se află şi sub carantină, din cauza pandemiei de Covid-19, iar populaţia afectată, dar şi echipajele de intervenție, au un motiv în plus de îngrijorare.

Salvator: ”Am avut unele dificultăţi. Au fost numeroase resturi pe şosele. A fost destul de dificil pentru echipajele de prim ajutor să ajungă la intervenţii. În prezent, aproape am încheiat operaţiunile de căutare şi salvare, iar pe timpul zilei vom controla ultimele clădiri rămase”.

Oficialii americani spun că au fost devastate cel puţin 300 de case, iar numeroşi stâlpi de înaltă tensiuni au fost puşi la pământ.

Prin urmare, va fi nevoie de cel puţin două sau trei săptămâni pentru a repara pagubele produse de tornade

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO