Dosar penal pentru o persoană care a îndemnat oamenii să meargă la slujba de Înviere

Dată publicare: 13-04-2020 21:25
Dată actualizare: 13-04-2020 21:34


mesaj

O persoană din orașul Borșa, județul Maramureș, s-a ales cu dosar penal după ce i-a îndemnat pe credincioșii ortodocși să participe la slujba de Înviere, de pe 19 aprilie.

"Poliția orașului Borșa s-a sesizat despre faptul că pe rețelele de socializare a apărut o postare emisă prin care îndemnă în scris publicul să participe la slujba de înviere din dată de 19 aprilie a.c., cu mențiunea 'Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți!!! Da-i mai departe'. Postarea a fost publicată și distribuită inclusiv de alte persoane", a transmis pe Facebook Prefectura Maramureș.

A fost ulterior depistată persoana care a postat mesajul prin care oamenii erau chemați la slujbă.

"În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care a postat declarația pe propria răspundere atașată și a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr.472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'Instigare publică' faptă prevăzută și pedepsită de Art.368 alin.1 Cod penal", mai transmite prefectura.

Sursa: V.D.


VIDEO PROTVPLUS.RO