NUNTA REGALĂ. Prinţul Harry, "sensibil, luptător şi bufon". Cum a ajuns ţinta paparazzilor
Serios când e cazul, dar şi un mare petrecăreţ, prinţul Harry nu este doar cel mai popular membru al casei regale britanice, dar şi cel mai răzvrătit din familie.
Fermecătorul roşcovan e iubit deopotrivă pentru tinereţea zbuciumată, pentru cei 10 ani petrecuţi în slujba ţării ca soldat şi pentru activităţile lui filantropice, consacrate în special veteranilor, schilodiţi fizic ori schinguiti sufleteşte.
Traseul lui Meghan Markle de la mulatra divorţată şi actriţă de televiziune la soţie de prinţ e descris drept un basm modern, În realitate însă, Harry este cel care a suferit o metamorfoză impresionantă: de la prinţul rebel care a rătăcit calea dreaptă la "comoară naţională" de astăzi.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Născut pe 15 sept 1984, Henry Charles Albert David este fiul cel mic al Dianei şi al prinţului Charles şi urma să crească în umbra fratelui mai mare, deşi mama a făcut tot posibilul ca el să nu se simtă moştenitorul de rezervă. Privindu-l azi, e greu de crezut că Harry a fost un adolescent timid.
În timp ce William era pregătit să devină într-o zi rege, Harry trebuia să-şi găsească singur drumul. După absolvirea colegiului Eton şi un an sabatic petrecut alături de orfanii bolnavi de SIDA din Lesotho şi muncind cot la cot cu lacalnicii la o fermă de oi din Australia, Harry a ales armata. A atins rangul de căpitan, fiind primul membru al familiie regale desfăşurat într-o zonă de război în ultimul sfert de secol.
În 2008, a petrecut 10 săptămâni în Afaganistan, de unde a trebuit în final să plece după ce prezenţa lui acolo a devenit publică. S-a intos în Afganistan în 2012 ca pilot de elicopter Apache. Ulterior, Harry a descris armata drept cea mai bună evadare posibilă şi singurul loc în care s-a simţit şi el "om obişnuit ".
Când însă nu era mobilizat pe vreun front ori nu făcea opere de caritate, Harry se distra straşnic. De nenumărate ori, a fost fotografiat ieşind la ore târzii şi nu tocmai treaz din cluburile de noapte ale Londrei.
Ingrid Seward, redactor-şef Majesty Magazine: „''Harry are trei feţe: băieţelul sensibil, bărbatul luptător şi bufonul. Cred că oamenii îl iubesc pentru toate cele trei''.
O gafă memorabilă datează din 2012, când a fost fotografiat gol într-un hotel de Las Vegas, în timp ce el şi gaşca lui jucau billiard pe dezbrăcatelea.
"A fost probabil exemplul clasic că eu sunt mai mult "soldat" şi nu suficient de mult "prinţ"." Eram într-un spaţiu privat şi de aceea ar fi trebuit respectat un anume drept la intimitate", a declarat el atunci.
Şi mai răsunător a fost scandalul când s-a deghizat în ofiţer nazist la un bal mascat. Casa regală a admis că a fost o alegere lamentabilă de costumaţie.
Royah Nikkahah, Sunday Telegraph: „Cred că toate au făcut parte din procesul lui de maturizare, de învăţare. N-a bănuit iniţial în ce măsură jurnaliştii vor fi cu ochi pe el".
Harry şi-a protejat pe cât posibil viaţa personală şi nu se ştiu foarte multe detalii despre cele două relaţii ale sale mai de durată, cu Chelsy Davis şi Cressida Bonas. Aparent, niciuna dintre blonde n-a rezistat stilului de viaţă al lui Harry.
Una dintre imaginile definitorii pentru Harry este cea a băieţelului de 12 ani care păşeşte în urma sicriului mamei sale, alături de fratele, tatăl, bunicul şi unchiul lui. Abia de curând, Harry mărturisea că şi-a blocat toate emoţiile legate de pierderea mamei timp de aproape 20 de ani refuzând să se gândească la Diana. Asta, spunea el, l-a adus de mai multe ori pe marginea prăpastiei. Este şi motivul pentru care alături de fratele lui William şi de cumnata Kate, Harry sprijină o campanie pentru sănătate mintală. Chiar au creat o fundaţie care îşi propune să spulbere stigmatul şi să finanţeze sprijinul pentru cei care lupta cu depresia şi alte tulburări.
În 2014, o dată cu împlinirea a 30 de ani, Harry a moştenit 16 milioane de dolari din averea mamei sale . Tot atunci a decis să petreacă timp şi să-şi consacre energia pentru a-i ajuta pe veteranii răniţi pe câmpul de luptă. Chiar în septembrie 2014 a înfiinţat şi patronat Jocurile paralimpice Invictus, botezate cu gândul la titlul unui poem de William Ernest Henley, ale cărui versuri le-a învăţat în şcoală: "Eu sunt stăpân pe soarta mea, Şi-s, sufletului, căpitan."
În aceeaşi perioadă, Harry se destăinuia cu privire la speranţele lui de viitor, într-un interviu prilejuit de ieşirea din armată: „Vine o vreme când îţi spui că e timpul să te aşezi şi tu la casa ta. Sigur că mi-aş dori să am copii chiar acum, dar este un...proces prin care trebui să treci. Mă simt bine cu mine însumi dar e bine să găseşti pe cineva care să-ţi ia de pe umeri o parte din povară. Va veni şi vremea asta, toate la vremea lor!”
N-a trecut mult şi chiar şi-a găsit perechea visată. Vestea le-a întristat probabil pe milioanele de tinere din toată lumea care roşeau numai gândindu-se la el. Chiar dacă Harry s-a maturizat şi a început şi el să-şi piardă părul...
Dincolo de bufoneriile şi strategiile lui de seducţie, e limpede că Harry a moştenit carisma şi uşurinţa mamei lui de a cuceri inima oricui. Fie că dansează cu localnicii ori face turul spitalelor din toată lumea, mai ales în preajma copiilor Harry se simte în largul lui.
Sursa: Pro TV
Etichete: Marea Britanie, armata, prințul Harry, Meghan Markle, familie, portret, nunta regala,
Dată publicare:
19-05-2018 14:27