Port din Germania, blocat de activiștii de mediu cu 20 de caiace. Mesajul pe care l-au afișat
Un port fluvial din Germania a fost blocat miercuri cu caiace de activiștii de mediu. 20 dintre aceștia au blocat traficul maritim în portul petrolier fluvial al oraşului Karlsruhe în sudul țării.
Activiștii de mediu fac parte din mişcarea ecologistă „Ultima Generaţie" blocând accesul în portul petrolier fluvial al oraşului Karlsruhe în sudul Germaniei, prin care este aprovizionată cea mai mare rafinărie germană, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.
Potrivit unui anunţ transmis de mişcarea de mediu, activiştii au ţinut din bărcile lor o pancartă cu sloganul „Stop - închis din cauza catastrofei climatice", împiedicând astfel traversarea canalului care conectează portul cu fluviul Rin.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„De zeci de ani, corporaţiile care exploatează combustibili fosili relativizează consecinţele catastrofice ale maşinaţiunilor lor şi orchestrează adevărate campanii mincinoase, în colaborare cu politicienii", afirmă una dintre activiste, Maja Winkelmann.
Rafinăria din Karlsruhe prelucrează anual circa 16 milioane de tone petrol, iar printre acţionarii săi se numără companii precum Shell, Esso (ExxonMobil) sau Rosneft.
Mai devreme luna aceasta, un alt grup de activişti de mediu, din mişcarea "Ende Gelände", au blocat accesul în termocentrala pe cărbune Scholven din vestul Germaniei pentru a cere renunţarea imediată la această sursă de energie.
Termocentrala Scholven emite în fiecare zi circa 20.000 de tone de dioxid de carbon, aducându-şi astfel o contribuţie semnificativă la fenomenul încălzirii globale care face ca multe zone din lume să devină nelocuibile, a declarat o reprezentantă a respectivei mişcări ecologiste, Jule Fink.