Pe urmele vinovatilor pentru incendiul care a blocat Autostrada Soarelui. Incendierea miristei, ilegala, dar practicata
Cei care au provocat incendiul de vegetatie de langa Autostrada Soarelui se vor alege cu dosar penal. Politistii au inceput o ancheta pentru distrugere, dupa ce parcele intregi au fost parjolite.
Fumul produs de miriste a dus, duminica seara, la blocarea in totalitate a traficului rutier pe drumul de mare. Turistii care se intorceau de pe litoral au condus terorizati de fumul gros si de paiele care le sareau pe parbriz.
In dreptul kilometrului 83, de pe autostrada Soarelui, a izbucnit, duminica seara, un incendiu de vegetatie. Focul a cuprins miristea, iar fumul a blocat traficul pe sosea zeci de minute.
Pompierii au stins flacarile in doua ore, iar apoi au inceput o ancheta impreuna cu poltiistii. Au aflat rapid ca parcelele incendiate apartin de comuna Vlad Tepes, din judetul Calarasi. Oamenii de aici spun ca cea mai mare parte a proprietatilor lor sunt date in arenda unor firme. Se cultiva grau pe 3.500 de hectare.
Firma care avea terenul parjolit se numeste SC GUD SRL. Acestia spun ca au recoltat deja graul si ca nu stiu cine putea sa le dea foc la miriste.
Ionita Alexandru, administrator SC GUD SRL: "Nu a fost pus de la noi... Vreun cioban... Nu stiu, nu am de unde sa-l iau."
Obiceiul de a incendia miristea, dupa ce recolta a fost stransa, este in prezent ilegal. Oamenii la tara o practica, insa, ca sa curete terenul de resturile de cereale ramase pe camp, dar si de daunatori.
Pentru politisti va fi foarte dificil sa afle cine a pus focul. Ei nu sunt la primul astfel de caz. In fiecare an, de cel putin 3 ori, politistii rutieri sunt fortati sa opreasca traficul din cauza fumului provocat de vegetatia care arde si care aduce vizibilitatea pe autostrada aproape de zero.
Sursa: Pro TV
Etichete: incendiu, ancheta, incendii de vegetatie, autostrada soarelui,
Dată publicare:
04-08-2014 19:17