Polițiștii belgieni au descins într-un sat din Mehedinți. Un celebru furt de milioane de euro i-a condus în România
O investigație spectaculoasă, începută în urmă cu aproape un deceniu, de polițiștii belgieni, după dispariția misterioasă a unor porumbei de rasă, a ajuns, marți, în România, la Mehedinți.
Trupele speciale din Belgia și ofițeri români de la Investigații Criminale au descins în locuința părinților unui individ condamnat deja. Zeci de porumbei premiați, adevărați campioni, au fost furați atunci din casa unui crescător, prejudiciul ridicându-se la câteva sute de mii de euro.
„Iron Lady Ellie” este un un porumbel de curse cu mai multe premii internaționale, evaluat la 200.000 de euro. De 9 ani, polițiștii belgieni încearcă să îi dea de urmă.
Trei români au fost condamnați în Belgia, după ce au fost acuzați că ar fi furat 50 de porumbei valoroși dintr-o crescătorie din Ranst, în provincia Anevrs.
Perchezițiile de marți au avut loc în locuința părinților unuia dintre suspecți.
Toate meciurile de la FIFA Club World Cup pot fi văzute pe VOYO cu comentariu în limba română.
Potrivit anchetatorilor, există indicii că cel puțin o parte dintre porumbei au fost aduși în România și sunt folosiți pentru reproducere.
Porumbeii furați de români ar valora în total 700.000 de euro. Proprietarul se teme că păsările nu vor mai fi găsite. În locuințele românilor au mai fost făcute percheziții în urma cărora ar fi fost găsiți porumbei furați din Olanda dar nici urmă de ai lui.
Frans Bungeneers, proprietarul porumbeilor: „Mă tem că acei porumbei nu vor mai fi niciodată recuperați, pentru că acum, cu dosarul în desfășurare, porumbeii sunt deja mai în vârstă, și în plus, desigur, cei implicați știu că dosarul este pe rol și probabil i-au eliminat definitiv. Porumbeii nu vor mai fi găsiți”.
Politiștii au ridicat din locuințele percheziționate mai multe probe e ADN pe care vor să le compare cu cele ale porumbeilor belgieni. Păsările furate nu erau asigurate.
În ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a furturilor de porumbei valoroși din crescătoriile din Europa. Asta pentru că există exemplare care pot ajunge să valoreze peste un milion de euro. Păsările furate sunt vândute pe piața neagră.
Descinderile de marți au avut loc după ce polițiștii au obținut interceptări ale convorbirilor telefonice ale suspecțiilor. „Ai mutat porumbeii la timp?”, l-ar fi întrebat unul dintre ei pe un complice care i-a răspuns că nu s-a găsit nimic.