Poliția Animalelor are organigrama aproape completă. Lucian Bode o vrea funcțională „cât mai curând cu putinţă”

12-02-2021 15:54


Poliția Animalelor va fi înființată prin Ordonanță de Urgență. Cum va funcționa

Echipa de la Poliția Animalelor este aproape completă, a anunțat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode. 90% din posturile prevăzute în organigramă au fost ocupate, a anunțat ministrul.

 

Lucian Bode afirmă că îşi doreşte ca această structură să devină funcţională „cât mai curând cu putinţă”. Unele posturile au fost ocupate în urma organizării unor concursuri, altele prin transferuri din alte structuri ale MAI.

„Sunt undeva la aproximativ 500 de locuri, pentru jumătate dintre acestea au fost organizate concursuri şi, din datele pe care le reţin, au fost ocupate, din 260-270 în jur de 220 de posturi în urma acestor concursuri, iar celelalte două sute şi ceva de poziţii au fost ocupate prin transfer de la celelalte structuri ale MAI”, a declarat ministerul Afacerilor Interne, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă la Sălaj, întrebat fiind despre stadiul în care se află Poliţia Animalelor, potrivit news.ro.

Au fost scoase la concurs 264 de funcţii, fiind ocupate 220 de posturi, astfel: 59 de funcţii de către medici veterinari, 32 de către ofiţeri de poliţie şi 129 de funcţii ocupate de către agenţi de poliţie. Pentru celelalte 44 de funcţii vacante vor fi organizate de asemenea concursuri, a precizat Bode, menţionând că aceste concursuri vor fi organizate în cursul lunii martie.

Conform ministrului, la nivel central a fost înfiinţată Direcţia pentru protecţia animalelor care funcţionează la nivel central are 16 funcţii, în timp ce serviciul de profil organizat la nivelul Poliţiei Municipiului Bucureşti are 21 de funcţii.

Ministrul a explicat că există 10 cadre care se vor ocupa de Poliţia Animalelor la nivelul fiecărui inspectorat judeţean şi că şi-a propus ca Poliţia Animalelor să îşi desfăşoare activitatea ”cât mai repede cu putinţă”.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO