Cine este bărbatul ridicat de polițiști în cazul uciderii milionarului Adrian Kreiner. A fost condamnat în SUA
Un român din județul Timiș, condamnat în trecut, în America, pentru furtul din bancomate, a fost dus cu mandat la Sibiu, în dosarul uciderii milionarului Adrian Kreiner.
Bărbatul ar putea deține informații despre cei care l-au omorât pe 6 noiembrie pe omul de afaceri după ce au intrat, noaptea, în locuința lui. Au trecut deja zece zile de când indivizii sunt liberi.
Bărbatul de la care anchetatorii speră să afle informatii pentru rezolvarea cazului morții omului de afaceri Adrian Kreiner a fost ridicat de pe o stradă din Timișoara, cu mandat de aducere.
Un echipaj de poliție l-a dus până la Coșevița, un sat de la limita cu județul Hunedoara, de unde a fost preluat de investigatorii din Sibiu. Totul, cu cea mai mare discreție.
Individul are 43 de ani.
În 2017, a fost condamnat, în SUA, la patru ani de închisoare, pentru că, împreună cu mai mulți complici, a instalat dispozitive și camere pe bancomatele mai multe bănci din America și ulterior a furat informațiile conturilor clienților, pe care i-a lăsat fără bani.
La vremea respectivă despre frauda pusă la cale s-a vorbit în toată presa din America. Atunci, bărbatul și-a recunoscut vina.
Nu există informații despre momentul în care el a revenit în România.
Deocamdată, anchetatorii nu au dezvăluit dacă acest personaj ar putea fi implicat în cazul Kreiner sau doar deține informații despre suspecții căutați. El a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliție Sibiu și este audiat, probabil, chiar în aceste momente.
Surse din anchetă susțin că indivizii care l-au ucis pe Adrian Kreiner ar avea în jur de 30 de ani și ar fi fost implicați și ei în diverse furturi în străinătate.
Rămâne însă valabilă și varianta că mobilul crimei a fost altul decât jaful.
Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist: "Prima ipoteză: avem de-a face cu un jaf orchestrat de niște persoane care s-au documentat înainte și care au organizat foarte bine această activitate. Poate să fie o reglare de conturi, care să fie disimulată în jaf".
Cu fiecare zi care trece fără ca autorii omorului să fie prinși, presiunea asupra investigatorilor crește. Cei implicați în rezolvarea cazului comunică foarte puțin, de teamă că ar putea divulga un detaliu care să compromită ancheta.