Ploi si descarcari electrice, in vestul tarii. Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de COD GALBEN pentru 11 judete

×
Codul embed a fost copiat

Duminica avem instabilitate si averse in vestul si in sud-vestul tarii dar si în cea mai mare parte a zonei montane. In restul tarii se anunta vreme buna si maximele termice vor fi cuprinse intre 20 si 28 de grade Celsius.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica dupa-amiaza atentionari nowcasting Cod galben de furtuna pentru judetele Alba, Sibiu, Cluj si Salaj, valabile pana la ora 15:00.

Potrivit meteorologilor, local in judetul Alba, mai ales in zona localitatilor Campeni, Mogos, Intregalde, Cricau, Vintu de Jos, Alba Iulia, Zlatna, si local in judetul Sibiu, mai ales in zona delimitata de localitatile Micasasa, Axente Sever, Seica Mare, Sliminic, Sura Mare, Sibiu, Selimbar, granita de vest a judetului si zona de munte se vor semnala frecvente descarcari electrice, averse de ploaie ce pot depasi 20 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii si intensificari ale vantului.

Fenomene similare se vor semnala si in judetele Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Aghiresu, Aschileu, Baciu, Calatele, Capusu Mare, Chinteni, Ciucea, Garbau, Izvoru Crisului, Manastireni, Negreni, Poieni, Sancraiu, Sanpaul) si Salaj (Agrij, Almasu, Balan, Banisor, Buciumi, Cizer, Crasna, Cuzaplac, Dragu, Fildu de Jos, Hida, Horoatu Crasnei, Mesesenii de Jos, Romanasi, Sag, Sanmihaiu Almasului, Treznea, Valcau de Jos.
 

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica dupa-amiaza mai multe atentionari nowcasting Cod galben de furtuna pentru 11 judete, valabile pana la ora 14,30.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Potrivit meteorologilor, pana la 14,30, in judetul Cluj (Baisoara, Belis, Calatele, Capusu Mare, Ciurila, Feleacu, Floresti, Gilau, Iara, Maguri-Racatau, Manastireni, Margau, Marisel, Petrestii de Jos, Risca, Sacuieu, Sancraiu, Savadisla, Tureni, Valea Ierii) si in zona de munte a judetului Bistrita-Nasaud (Nasaud, Caianu Mic, Chiuza, Cosbuc, Dumitra, Nimigea, Rebra, Rebrisoara, Romuli, Runcu Salvei, Salva, Spermezeu, Tarlisua, Telciu, Zagras) se vor semnala frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter de aversa care local vor cumula 20 - 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici, intensificari de scurta durata ale vantului.

Fenomene similare se vor semnala si local in jumatatea nordica a judetului Mehedinti, indeosebi in zona localitatilor Orsova, Balta, Baia de Arama, Corcova, local in judetul Valcea, indeosebi in zona localitatilor Otesani, Baile Govora, Baile Olanesti Calimanesti, Tetoiu, Gusoieni, local in nordul judetului Dolj, indeosebi in zona localitatilor Botosesti Paia, Gogosu, Filiasi, Bradesti, Cotofenii din Dos, Predesti, si local in judetul Olt, indeosebi zona localitatilor Maruntei, Farcasele, Draganesti Olt , Daneasa, Izvoarele, Babiciu; Vulturesti, Dobroteasa.

Tot pana la 14,30, local in zona de munte a judetelor Suceava, Neamt si Bacau se vor semnala averse ce vor cumula local 25 l/mp, grindina de mici dimensiuni, descarcari electrice si intensificari trecatoare ale vantului, aceleasi fenomene urmand sa se inregistreze, pana la 14,25, si in zonele de munte din judetele Buzau (Patarlagele, Beceni, Berca, Bisoca, Blajani, Bozioru, Braesti, Buda, Calvini, Canesti, Catina, Cernatesti, Chiliile, Chiojdu, Cislau, Colti, Cozieni, Lopatari, Magura, Manzalesti, Margaritesti, Murgesti, Odaile, Panatau, Pardosi, Parscov, Racoviteni, Sarulesti, Scortoasa, Tisau, Topliceni, Unguriu, Valea Salciei, Vintila Voda, Viperesti, Zarnesti) si Prahova (Beaza, Comarnic, Slanic, Adunati, Alunis, Bertea, Brebu, Cornu, Cosminele, Drajna, Izvoarele, Maneciu, Posesti, Provita de Sus, Sotrile, Starchiojd, Stefesti, Talea, Teisani, Telega, Varbilau).

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maximum 6 ore.

Cum va fi vremea in tara

Sa vedem cum va fi vremea in fiecare zona in parte si incepem cu Dobrogea si cu Baraganul. Pe aici se anunta vreme frumoasa cu cer variabil si temperaturile, putin mai ridicate decat ieri, se opresc pe la 26 de grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vor fi innorari dar si multe perioade cu soare. Se va incalzi si temperaturile vor fi normale pentru data din calendar. In jumatatea nordica a Moldovei se anunta vreme frumoasa si doar pe la munte vor mai fi ploi. Temperatura aerului va creste cu 3-4 grade fata de ziua trecuta.  In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul va fi mai mult noros si va ploua din in cind. Se va incalzi usor iar dupa prinz se vor inregistra 25-26 de grade Celsius. In vestul tarii vor fi innorari si va ploua in aversa. Vor fi si fenomene electrice, vintul se va inteti in timpul ploilor si poate sa apara grindina. Vom zari si soarele din cind in cind iar valorile termice vor fi in crestere si aici. Ploile vin si in tinuturile centrale si vor fi insotite de descarcari electrice si de vant mai intens.

Vremea la munte

La munte cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp. Vom avea maxime de pina la 25 de grade Celsius. Vom avea instabilitate si pe spatii extinse se vor semnala averse, fenomene electrice si intensificari de scurta durata ale vântului. Izolat vor fi conditii de grindina si cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele inregistrate ieri.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, urmeaza o zi frumoasa; mai apar cativa nori pe cer insa conditiile de ploaie vor fi reduse. La amiaza vor fi in jur de 27 de grade Celsius. Noaptea se vor inregistra 14 grade si vor fi averse slabe.

Vremea la mare

Pe litoral se anunta atmosfera insorita. Cerul va fi variabil si vintul domol. Pe plaja vor fi temperaturi de cel mult 24 de grade iar in apa marii vor fi 19-20 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Luni va ploua in sudul, sud-estul si centrul tarii, dar si la munte. Pe arii restrinse se vor stringe cantitati de apa de peste 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. In celelalte zone va fi vreme placuta cu cer variabil.  Marti ploile se raresc insa temperaturile se vor situa sub nivelul normal al perioadei. Cerul va fi variabil si doar pe arii restrânse în regiunile sud-vestice si la munte vor veni averse slabe. Miercuri se va încalzi usor în cea mai mare parte a tarii. Va ploua slab în sudul, în estul tarii, dar si în zonele montane si submontane, iar in rest va predomina vremea frumoasa.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua

Ziua de vineri, 26 aprilie, ne aduce vreme mai bună și temperaturi apropiate de normal. Mai apar ceva înnorări și ploi la deal, la munte, poate și în ținuturile sudice. Vântul devine mai insistent pe crestele montane și în est.

Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate
Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate

Autorităţile anunţă, joi, că ninge pe Transalpina, iar drumarii intervin cu utilaje, cerându-le şoferilor să nu pornescă la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

 

Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori
Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori

Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06:00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.    

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.