Ploaia de stele, văzută la observatoarele din țară. Zeci de curioși au urmărit Perseidele
Cea mai spectaculoasă ploaie de stele din acest an a putut fi urmărită în noaptea de joi spre vineri când activitatea meteorilor numiți Perseide a atins intensitatea maximă.
Cei pasionaţi de astronomie au făcut noapte albă, la marginea oraşelor sau la munte, unde au campat sub cerul liber pentru a putea admira spectacolul.
Şi la Observatorul Astronomic din Bucureşti, care a fost deschis în mod excepțional, au mers câteva sute de curioşi.
La ''Tabăra de astronomie Perseide'', organizată de Societatea Astronomică Română de Meteori în Dâmboviţa, zeci de oameni au ascultat muzica şi au privit cerul.
La Observatorul Astronomic au mers peste 300 de oameni. Cerul nu a fost tocmai senin aşa că cei care sperau să vadă cât mai multe stele căzătoare au fost dezamăgiţi. Dar au putut vedea, totuşi, foarte clar, prin telescop, planetele Saturn, Jupiter şi Venus.
„Eram în trecere şi am zis hai să venim. Trebuie să ne mai uităm un pic pe cer să vedem fenomenul" a spus un vizitator.
Adrian Sonka, astronom: „Chiar de aceea i-am chemat pe oameni, cu ocazia Perseidelor, pentru cei care nu au ieşit din oraş, să vadă planetele acestea când nu se pot vedea când avem noi deschis, în mod normal. Le-au văzut în extrasezon, ele se vor vedea mai pe la toamnă."
Ploaia de meteori Perseide va dura până pe 24 august. Pentru a-i vedea, trebuie să fiţi departe de luminile oraşelor şi să priviţi cerul după miezul nopţii.
Sursa: Pro TV
Etichete: perseide, ploaie de stele, observator astronomic, ploaie de meteori,
Dată publicare:
13-08-2021 20:02