Plimbare cu tramvaiul de epocă, distracție de weekend în București
Glasul roţilor de tramvaie de epocă se aude iar, în aceste zile, pe șinele din București. Totul pentru a susține cultura, poezia și muzica.
Un proiect urban aduce pe linia 1 poveștile orașului, dar și multe alte surprinze pentru a face experiența completă. Cei care au pornit la drum au fost fascinați de traseul unic.
Tramvai de epocă, scos din depou
Într-un București reimaginat, pe șine nu circulă doar tramvaie obișnuite, ci şi unele de epocă, cu poveste. Un altfel de proiect scoate la final de săptămână, din depou, fostul tramvai 34 și-l transformă într-o experiență de neuitat. El pornește din depoul Dudești și merge până la stația din Bulevardul Banu Manta și, apoi, revine la bază
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cei care au pornit în această aventură au avut parte de multe surprinze, printre care un ghid care le-a arătat istoria orașului în mișcare.
Copil: „Am aflat foarte multe lucruri noi la început, înainte să plecăm. A fost o experiență foarte ok, mi-a plăcut”.
Femeie: „E interesant să văd zonele pe care le văd de obicei într-o altă lumină”.
Femeie: „A fost minunată combinația de poezie, tramvaiul de epocă, muzica nemaipomenită a saxofonistului”.
Tramvaiul aparție Societății de Transport București și este singurul mijloc de transport de epocă care mai poate circula pe șine. A fost fabricat în 1955, reabilitat 20 de ani mai târziu, și a mers prin oraș până la începutul anilor 2000.
Citește și Bijuterii auto la o expoziție din Iași. Zeci de mașini tunate au atras privirile vizitatorilor
Loredana Munteanu, organizator: „Am vrea să arătăm bucureștenilor că-și pot redescoperi orașul și dintr-o altă perspectivă și să-și dea voie să simtă mai mult, să simtă poezia orașului, muzicalitatea sa și istoria lui cu alți ochi”.
Tramvaiul va circula în fiecare sâmbătă, până pe 20 august. Biletele costă 25 de lei pe scaun şi 15 lei în picioare. Chiar şi aşa s-au vândut toate, dar organizatorii promit că vor suplimenta locurile.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bucuresti, stb, tramvaie, tramvai de epoca,
Dată publicare:
24-07-2022 08:07