Plaja virgină din Tuzla, distrusă de construcții ilegale. ”Pun în pericol viața turiștilor”
Continuăm cu o situație revoltătoare descoperită de inspectorii de la Protecția Consumatorului pe plaja de la Tuzla. Indivizi care pun mai mult preț pe profitul lor decât pe frumusețea locului au ridicat acolo zeci de construcții ilegale aproape de mal.
Restaurante și spatii de cazare neautorizate strică farmecul locului.
Și mai grav este că multe aveau conducte de apă reziduală care deversau direct în mare.
Considerată până nu demult ultima zonă sălbatică de pe litoralul românesc, plaja Tuzla a fost invadată de gunoaie și de construcții ilegale.
Peste 100 de spații de cazare improvizate în corturi și căsuțe au fost ridicate fără autorizație.
Majoritatea nu sunt racordate la utilități iar unele au haznalale săpate lângă izvoarele de apă.
”Ăsta e viitorul turismului. Aici e și dormitorul și păzesc paharele ținute igienic”.
Lângă locurile de cazare, terase care pregătesc mâncarea în condiții considerate insalubre de inspectorii de la Protecția Consumatorului îi expun pe turiști riscului de îmbolnăvire.
”Inspector Protecția Consumatorului: Aici este un bar?
Bărbat: Nu, este o asociație.
Inspector: Ce asociație este?
Bărbat: Asociația artiștilor în care ...
Inspector: Care ce face?
Bărbat: Ne autosusținem singuri.
Inspector: Ce înseamnă?
Bărbat: Consumăm ce este al nostru.
Inspector: Pare că și comercializați.
Bărbat: Nu comercializăm nimic”.
”Inspector Protecția Consumatorului: Această locație comercializează produse?
Bărbat: Absolut nimic!
Inspector: Pare că da totuși!
Bărbat: Pare că nu!
Inspector: Pare că da!
Bărbat: Aici este frigiderul meu, cu mâncare mea. Așa arată cu laptele meu de la stână. Și aici este expresorul meu în care eu îmi beau cafeaua momentan”.
Prefect: ”Nu există autorizații de construcție”
George Niculescu, prefect Constanța: ”Nu există autorizații de construcție. Nu sunt forme legale de activități economice în acea zonă”.
Horia Constantinescu, comisar șf CJPC Constanța: ”Întreaga activitate de acolo e cu potențial periculos pentru sănătate. Consumatorul, turiști, stau acolo bând apa aceea infestată probabil cu tot felul de bacterii din haznalele învecinate într-o manieră în care excede drepturilor noastre ca autorități să controlăm și pune în pericol cu siguranță viața turiștilor”.
Pentru neregulile găsite, Direcția de Sănătate Publică a dat amenzi de 10.000 de lei, iar cea Sanitar Veterinară de 30.000 de lei.
Poliția a sesizat parchetul. Reprezentanții primăriei din Tuzla care administrează zona susțin că nu știau nimic de dezastrul de pe plajă. Acum promit că vor lua măsuri.
Taner Reșit, primar Tuzla: ”Vom colabora cu instituția prefectului și împreună vom căuta o bază legală sau... Baza legală la ora actuală cred că este sancționarea, identificarea, sancționarea și demolarea”.
Cei care au ridicat ilegal construcții pe plaja de la Tuzla au fost somați să le demoleze. Supărați, aceștia s-au strâns în fața primăriei.
Emil Olteanu, pescar Tuzla: ”Operatorii de plajă care au concesionat plaja nu-și fac treaba ca și operatori de plajă, să își monteze coșuri de gunoi, toalete ecologice, iar primăria Tuzla, că e în litigiu, a permis ca pe tot terenul ăla de acolo să se construiască tot felul de bungalouri. Sunt unii oameni care au investit acolo sute de mii de euro, fără să aibă niciun act, fără niciun aviz, fără să aibă nimic”.
Costel Boșoceanu, proprietar construcție: ”Mama mea a făcut demersuri în anii precedenți pentru a i se găsi o formă de legalitate. Nu se desfășoară activitate comercială acolo, cel puțin de către pescarii care sunt înscriși. E vorba de subzistență, de viață și de activitățile din care trăiesc oamenii din zonă”.
Până la rezolvarea situației, activitățile de comerț și cazare pe plaja de la Tuzla au fost închise.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: plaja, virginitate, constructii ilegale,
Dată publicare:
13-07-2020 19:20