Turiștii lasă pe plaje mormane de gunoaie. Nici măcar unul nu a fost amendat

Dată publicare: 13-07-2020 17:57
Dată actualizare: 13-07-2020 18:09


Dacă pandemia a păstrat plajele libere de turiști la început de vară și, implicit, țărmul mării a fost mai curat, oamenii tind să recupereze timpul pierdut și au început să arunce gunoaie la întâmplare prin stațiunile de pe litoral.

 

Riscă o amendă de 1.000 de lei dacă sunt prinși de comisarii Gărzii de Mediu.

Verificările, în special pe plajele aglomerate, vor începe de marți, anunță autoritățile.

Aceste imagini au fost filmate chiar de salvamarii din stațiunea Eforie Nord, sătui să tot vadă turiști care lasă în urma lor covoare din coji de semințe.

Când li s-a atras atenția să strângă ceea ce au lăsat pe plajă, cele două turiste nu au avut nici măcar o reacție, ba chiar au continuat să scuipe cu nonșalanță coji de semințe pe jos.

Nu ne face nici nouă plăcere, vrem noi, vrem să vă simțiți bine… “.

Cel puțin 1.000 de lei riscă să plătească turiștii care vor avea acest comportament.

Deși ne aflăm în plină vară, abia de luni angajați ai Gărzii de Mediu vor patrula pe litoral.

 

Cât sunt amenzile

 

Sunt vizați atât turiștii, cât și agenții economici.

Mărioara Gâtej, comisar general Garda Națională de Mediu: “Săptămânal Garda Națională de Mediu detașează un număr de 10 comisari de la celelalte structuri. Ne interesează foarte mult gestionarea deșeurilor municipal, cât și reciclabile, nu în ultimul rând existența dotărilor pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Turiștii riscă sancțiuni între 1.000 și 2.000 lei”.

Cei care observă nereguli pe litoral pot informa Garda de Mediu pe pagina de Facebook a instituției sau, în caz de urgență, pot suna la 112, iar ulterior informația va fi transmisă către Comisariatul General al Gărzii de Mediu.

Steluța Popescu, comisar - șef Comisariat Județean Constanța Garda de Mediu: “Păi de regulă cresc cu un procent de 30% sau poate chiar mai mult, acum depinde“.

Până la această oră, nici măcar un turist nu a fost sancționat pentru că a lăsat gunoaie pe plajă.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO