Petrecerile de Crăciun cu angajații, anulate. Ce fac companiile cu banii economisiți

02-12-2020 19:51


Dacă în trecut angajaţii marilor companii abia aşteptau să socializeze la petrecerea de final de an, în 2020 lucrurile s-au schimbat radical.

Angajatorii au decis ca bugetul alocat pentru asta să fie folosit pentru acţiuni caritabile sau prime şi le-au recomandat salariaţilor să se distreze doar în mediul online.

Radu lucrează de 11 ani la o multinaţională din Cluj-Napoca. Anul acesta, evenimentele organizate de sărbători în firma sa au fost şterse de pe listă, iar o parte din bani vor merge către oamenii mai puţini norocoşi.

Radu Borza, angajat multinaţională şi voluntar ONG: „O să ne fie dor şi ne este dor deja de un Christmas Party desăvârşit. Însă ne bucurăm că putem să contribuim altfel şi să îndreptăm resursele acestea către mediile defavorizate sau către persoanele care au nevoie.”

Alina Negru, director general al unei multinaţionale: „În această perioadă organizăm chiar un târg virtual, un târg în care ONG-urile vin şi îşi prezintaă produsele iar angajații noştri cumpăra cadouri de Crăciun de la aceste ONG-uri, contribuind astfel la susţinerea comunităţii.”

Şi şefii unei companii din Buzău au decis ca o parte din banii economisiţi să fie redirecţionaţi.

Mirabela Zaharia - manager marketing: „Aveam o petrecere de Crăciun cu toţi angajaţii, nu se mai poate ţine anul acesta, s-a anulat, şi de aici a venit o parte din fonduri.”

La rândul lor, voluntarii mai multor asociaţii vor ajunge în satele izolate cu pachetele dăruite de mai multe firme.

Dan Jecan, lider asociaţie umanitară: „Am întocmit o listă cu familii realmente în situaţii neplăcute. Sunt familii cu copii, sunt bătrâni singuri sau familii de bătrâni - sunt cazuri pe care le cunoaștem şi la care mergem dedicat – le ducem exact ce au nevoie pentru că le cunoaştem nevoile”.

Sunt însă şi situaţii în care şefii din domeniul privat au înlocuit bucuria petrecerilor cu prime şi cadouri pentru angajaţi.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO