Petreceri în plină pandemie, „sparte” de polițiști. Amenzi de zeci de mii de lei

Ultima actualizare: 01-11-2020 20:36

Nici situația la zi, nici dramele din spitale și nici măsurile luate de autorități nu par să-i sperie pe unii dintre români.

Chiar dacă evenimentele private sunt strict interzise, nu există seară la final de săptămână în care poliția să nu descopere petreceri.

Numai sâmbătă noapte, în Capitală, echipajele care au mers în control au dat amenzi de peste 74.000 de lei.

La un botez, organizat la restaurant, în Sectorul 3 al Capitalei, muzica s-a oprit brusc în jurul orei 21. Poliția a dat nu mai puțin de 73 de amenzi, iar administratorul localului s-a ales cu dosar penal. Un eveniment similar a fost întrerupt și în localitatea 1 Decembrie, din Ilfov.

În schimb, într-un penthouse din București, era în toi o petrecere restrânsă, cu 11 persoane. Printre participanți, interpreții Adrian Minune şi Tzanca Uraganu'. Și aici au venit amenzile, 38.500 de lei, în total. Totuși, nu s-a lăsat cu dușmănie. Tzanca Uraganu' a profitat chiar de ocazie și s-a fotografiat cu agenții.

A postat, apoi, pe Instagram un nou mesaj către poporul care-l urmărește online. Scris sub fotogafia în care apar și el și Adrian Minune, fără mască, alături de doi poliţişti şi un jandarm - bucuroși că sunt surprinși cu două persoane atât de cunoscute.

Șefii celor trei oameni ai legii au avut însă altă părere despre fotografie și au deschis o anchetă internă. Fraternizarea cu o persoană care încalcă legea flagrant nu poate fi tolerată, au precizat aceștia.

În urmă cu doar câteva zile, același Tzanca, invitat la un eveniment privat în județul Bacău, le făcea morală în direct, pe Facebook, gazdelor.

„Cei care aveţi nunţi, amânaţi mă, fraţilor, că nu se mai poate face absolut nimic! N-au intrat zilele în sac, este timp destul, lăsaţi-o pentru la anul! Sunt şi eu Tzanca Uraganu' şi mi-am făcut botezul în casă!”

În București, poliția a intervenit și într-un local din Sectorul 5, unde era în desfășurare o aniversare.

Ar trebui să amânăm aceste petreceri deocamata, a transmis, astăzi, premierul Ludovic Orban.

Nunţile, botezurile și alte evenimente private sunt interzise în România. Statele europene care au luat decizii aspre deja au trecut chiar mai departe, oprind inclusiv vizitele la rude. În Belgia, o singură persoană are voie, săptămânal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO