Sean Connery suferea de demenţă, a dezvăluit soţia actorului

Ultima actualizare: 01-11-2020 16:48
Sean Connery

Actorul scoţian Sean Connery, decedat la vârsta de 90 de ani, suferea de demenţă şi s-a stins ''paşnic'', potrivit soţiei artistului, citată duminică de tabloidul The Mail, informează AFP.

''Cel puţin a murit în timpul somnului, foarte paşnic. Am fost alături de el tot timpul şi s-a stins pur şi simplu. Era ceea ce-şi dorise'', a declarat Micheline Roquebrune, pictoriţă franceză care a devenit cea de-a doua soţie a legendarului interpret al agentului ''007'' în 1975.

''Suferea de demenţă, iar acest lucru a avut cu adevărat efecte negative asupra sa'', a mărturisit artista.

''Era un om nemaipomenit şi am avut o viaţă minunată împreună'', a mai spus Roquebrune. ''Va fi foarte greu fără el, ştiu. Dar nu putea ţine la nesfârşit, iar el a plecat paşnic'', a adăugat aceasta.

Sean Connery a decedat înconjurat de familie, la Nassau, în Bahamas. Nu era bine ''de ceva vreme'', a declarat fiul său, Jason Connery, pentru BBC.

Numeroase personalităţi din lumea cinematografului i-au adus un omagiu actorului scoţian, primul care a dat viaţă personajului James Bond, în ''Dr. No'' (1962).

Fiecare dintre actorii care i-au călcat pe urme în rolul agentului ''007'' l-au privit cu ''veneraţie şi admiraţie'', a declarat Pierce Brosnan, interpretul personajului James Bond în 4 filme.

''Sir Sean Connery , aţi fost cel mai mare James Bond al meu, al băiatului care am fost odinioară şi al bărbatului care a devenit el însuşi James Bond'', a mărturisit Pierce Brosnan.

Un alt interpret al lui ''007'', britanicul Timothy Dalton a lăudat ''prezenţa minunată'' a lui Sean Connery.

A ''redat o epocă, cea a anilor şaizeci'', a spus australianul George Lazenby, care l-a interpretat pe James Bond în ''On Her Majesty's Secret Service''.

Sean Connery este ''unul dintre adevăraţii monştri ai cinemaului'', sunt cuvintele cu care a fost omagiat de britanicul Daniel Craig.

''A definit o epocă şi un stil'', a adăugat actualul interpret al personajului inventat de scriitorul Ian Fleming, protagonistul viitorului episod al francizei Bond, ''No Time to Die'', ce urmează a fi lansat în aprilie 2021.

Actorul american Kevin Costner a scos în evidenţă ''incredibila carieră'' a regretatului actor. ''Este cel mai mare star cu care am lucrat'', a scris Costner pe Twitter.

De-a lungul carierei sale de cinci decenii, Sean Connery a câştigat un Oscar, două premii BAFTA şi trei Globuri de Aur.

Funeraliile actorului vor avea loc în cadru privat, a anunţat familia, care intenţionează să organizeze o comemorare după terminarea pandemiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO