Petrecere în stil vechi la muzeul bucureștean „Micul Paris”. Oaspeții s-au bucurat de atmosfera vremurilor cu un bal mascat
A fost bal mascat, sâmbătă seară, în „Micul Paris”. În ținute inspirate din moda de acum un secol, invitații au petrecut și au dansat pe acordurile unei orchestre. la muzeul din Centrul Vechi,
Atmosfera a fost întregită de un decor ce aduce aminte de vremuri apuse.
La Muzeul „Micul Paris” din Centrul Vechi, oaspeții s-au bucurat de atmosfera vremurilor când Bucureștiul își legase numele, prin stil, de capitala Franței.
Doamnele și-au făcut apariția în rochii vaporoase, purtând mănuși și pene de struț. Chipurile au fost acoperite misterios cu măști colorate.
Eugen Ciocan, fondatorul muzeului „Micul Paris”: „Noi evocăm, de fapt, carnavalul parizian care se ținea înaintea postului Paștelui. O ieșire din prezent și o călătorie în trecut. Facem o escapadă în casa străbunicilor noștri”.
Gabriela și-a creat singură ținuta pentru eveniment.
Gabriela Drăghici, participant: „Ținuta este cumva de început de secol, după 1910 - 1915. Cam asta ar fi perioada. Mi-a plăcut că am evadat puțin din cotidianul obișnuit într-o altă epocă și a fost foarte plăcut”.
Beatrice: „Este o ținută de satin. Am zis să încerc fucsia și mi-am asortat și masca, dar asta a fost ideea - să ies din anonimat. Media de vârstă este de 40-50. Eu sper să atragă și tineretul pentru că la cum se aude peste drum, tineretul petrece în alt stil”.
Și bărbatii s-au conformat.
Ion Drăghici: „Ținuta este de la 1848, de pe vremea lui Cuza. Un veston care este reconstituit pentru vremea respectivă. Am îmbunătățit eu. Mi-am adus pălăria pentru mască”.
Decorul a întregit atmosfera acelor vremuri. Toate piesele de mobilier și de decor sunt autentice și par desprinse din lumea secolului XX. De la bijiuterii, haine, toate sunt vechi de peste un secol.
Muzica nu putea fi altfel decât interpretată de orchestră. Ritmurile de tango au animat seara.
Grigore Băleanu, percuționist: „Este un cahon. Practic suplinește partea ritimică. Se folosesc în Argentina, în Spania, unde folosesc pe tango, pe muzică argentiniană, spaniolă”.
Deși este deschis de șapte ani, muzeul „Micul Paris” a găzduit în premieră un astfel de eveniment. Prețul unui bilet a fost de 200 de lei.