Petre Roman, chemat la Parchetul General. A fost inculpat in mod oficial pentru infractiuni contra umanitatii
Fostul premier Petre Roman s-a prezentat marti dimineata la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari in dosarul "Mineriada", in care este acuzat de infractiuni contra umanitatii.
Petre Roman a fost chemat pentru a i se aduce la cunostinta ca este inculpat in mod oficial in dosarul Mineriadei, pentru infractiuni contra umanitatii.
Potrivit surselor apropiate de ancheta, investigatiile sunt pe final, iar dosarul si rechizitoriul vor ajunge la instanta de judecata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La intrarea in sediul Parchetului General, acesta nu a facut declaratii.
Luni a fost chemat la Parchetul General si fostul presedinte Ion Iliescu. Procurorii militari i-au adus la cunostinta ca are calitatea de inculpat in dosarul ''Mineriada''.
Saptamana trecuta, procurorii militari au audiat mai multe persoane puse sub acuzare in acest dosar - Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma si Adrian Sarbu, dar si mai multi martori, cel mai cunoscut fiind scriitorul Andrei Plesu.
In dosarul "Mineriada" sunt cercetati penal, printre altii, fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Magureanu, Nicolae Dumitru - fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu - fost adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare.
Procurorii militari sustin ca, in perioada 11 - 15 iunie 1990, inculpatii au decis, organizat si coordonat "un atac generalizat si sistematic", lansat impotriva unei populatii civile, respectiv impotriva manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti, precum si a populatiei Capitalei, atac in care au implicat participarea fortelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, precum si a unui numar de peste zece mii de mineri si alti muncitori din mai multe zone ale tarii.