Peste zece mii de oameni au alergat la semimaratonul de 21 de kilometri din Capitală. Triumful i-a revenit unui kenyan
A fost o zi plină de culoare și energie pe străzile din București, la semimaratonul de 21 de kilometri.
Peste 10.000 de oameni s-au bucurat de vremea frumoasă și de provocarea alergării: de la copii de cateva luni, purtați de părinți în brațe sau în cărucioare, până la persoane de peste 90 de ani. Câștigătorul cursei de anul acesta a depășit recordul de anul trecut, cu trei minute.
Peste 10.000 de oameni pasionați de alergare au demonstrat că își pot depăsi limitele. În mulțimea entuziastă au ieșit în evidență și copiii de câteva luni, purtați de părinți în brațe sau în cărucioare, dar și persoane trecute de 90 de ani.
Participantă la maraton: „M-am apucat la 55 de ani să alerg și nu m-am mai oprit. Am mai fost la niște curse anul ăsta, nu e prima.”
Sofia, de 7 ani, a câștigat, sâmbătă, cursa de 1 km pentru copii. Iar duminică a așteptat-o cu sufletul la gură pe mama ei, la linia de final.
Reporter: Toată energia din corp cum s-a simțit?
Sofia: „Că am forță, că pot să fiu ca mami.”
Mama: „Suntem o familie de alergători. Și soțul a ieșit înaintea mea.”
Reporter: Am văzut că v-a așteptat la final, că ați îmbrățișat-o.
Mama: „Da, vreau sa fiu un exemplu pentru ea.”
Cursa de 21 de km a fost câștigată de un atlet de performanță, de 26 de ani, din Kenya, care a parcurs traseul într-o oră, 2 minute si 28 de secunde. A fost urmat de sportivii români Alexandru Soare și Ancuța Bobocel.
Ancuța Bobocel, atlet de performanță: „Mai poate mămica Ancuța Bobocel, pentru că este foarte motivată de cei doi copilași de acasă, pe care îi iau cu mine aproape la fiecare competiție, așa că n-am voie să îi dezamăgesc.”
Maratonul de 42 de kilometri, în toamnă
Ca să le dea un strop de energie în plus, sute de voluntari le-au oferit concurenților apă, energizant și fructe.
Laurențiu Mihai, organizator: „Sunt în jur de 600 de voluntari în diferite puncte de pe traseu, aceste puncte fiind pucte de prim ajutor, puncte de alimentare cu apă, cu fructe.”
Important este că nimeni nu s-a dat bătut. Chiar dacă s-au mișcat mai lent, alergătorii au ținut morțiș să ducă traseul la bun sfârșit, astfel încât mulți dintre sedentarii de pe margine să fie marcați de această pledoarie concretă pentru sport și să le urmeze exemplul.
Următoarea competiție importantă de alergare din București va fi la toamnă: maratonul de 42 de kilometri.